logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 09:31

VITOMIR IVANJEK - Koncert "Glasovirom ispod zvijezda" na trgu ispred crkve sv. Ivana Krstitelja u Loparu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
VITOMIR IVANJEK - Koncert "Glasovirom ispod zvijezda" na trgu ispred crkve sv. Ivana Krstitelja u Loparu Foto: Darko Tršinar

U sklopu Loparskog glazbenog ljeta, u petak 29. srpnja 2022., s početkom u 21 sat, koncert naslovljen "Glasovirom ispod zvijezda" na trgu ispred crkve sv. Ivana Krstitelja u Loparu ,održat će veliki prijatelj otoka Raba, hrvatski pijanist, orguljaš i skladatelj Vitomir Ivanjek.

 

Koncert će se održati u organizaciji Turističke zajenice općine Lopar, a ulaz je slobodan.

 

Vitomir Ivanjek je već kao petogodišnjak počeo učiti glasovir kod Blaženke Zorić, u njezinom je razredu u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 1987. i maturirao. Godinu dana poslije maturirao je i u zagrebačkom Matematičko-informatičkom obrazovnom centru. Tijekom školovanja osvojio je niz prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima mladih pijanista te sudjelovao na mnogim međunarodnim seminarima u Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Austriji Švedskoj i Hrvatskoj. Nakon završenog školovanja u Zagrebu, studij glasovira nastavio je u razredu prof. Alexandera Jennera na Visokoj školi za glazbu i scensku umjetnost (Hochschule für Musik und darstellende Kunst) u Beču, gdje je 1994. i diplomirao. U Beču se, kao pijanist, usavršavao i u razredu prof. Klare Harrer-Baranyi, te potom u razredu prof. Reinharda Theisera studirao i popularnu glazbu.

Do danas je Vitomir Ivanjek održao mnogobrojne zapažene pijanističke recitale u Hrvatskoj i u inozemstvu, među kojima se osobito ističu nastupi u Austriji, Rumunjskoj (Bukurešt), Italiji (Milano), Cipru (Nikozija) i Sjedinjenim Američkim Državama (Seattle).[1] Često i rado nastupa na dobrotvornim koncertima. Kao solist je nastupao s Društvenim orkestrom HGZ-a, Zagrebačkim solistima i orkestrom Gaudeamus, a mnoge njegove izvedbe snimljene su za radio i televiziju. Sklada pretežito za glasovir: najpoznatije su mu autorske skladbe Dijalog, Intermezzo, Imaginarne vedute, Sjećanje i Rapska zvona. Za svoje koncertne nastupe često obrađuje popularne narodne pjesme i pop rock uspješnice. Njegovi studijski albumi »Pušlec« i »Imaginarne vedute« bili su nominirani za nagradu Porin.

 

Pročitano 333 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1