logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 04 Studeni 2022 16:19

Povratak "Najljepšem otočnom adventu" uz klizalište i poznate glazbene izvođače

Autor:
Ocijeni sadržaj
(7 glasa/-ova)
Povratak "Najljepšem otočnom adventu" uz klizalište i poznate glazbene izvođače Foto: Ivica Hodak

Advent u gradu Rabu, poznatiji kao "Najljepši otočni advent" održat će se od 26. studenog 2022. do 7. siječnja 2023. godine, a posjetitelji će, nakon dvije godine pandemije, opet moći uživati u čarima klizališta na Trgu sv. Kristofora, kao i u već poznatoj, još bogatije dekoriranoj, "božićnoj čaroliji" koja će se protezati od PC Mali Palit preko parka Boškopini i povijesne jezgre grada, do parka Dorke.

 

Povratak adventu na kakvog smo navikli prije pandemije, u osnovnim programskim crtama predstavili su na jutrošnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, direktorica TZ grada Raba Ivana Matušan i ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić, naglasivši izuzetno važnu i već tradicionalnu uključenost lokalnih udruga, društava i klubova, Dječjeg vrtića Pahuljica kao i angažman Komunalnog poduzeća „Dundovo“ u pripremi i realizaciji „Najljepšeg otočnog adventa“.

 

Kako doznajemo s pripremama se počelo dosta rano ne bi li do početka 11. mjeseca već sve bilo definirano, tako da su ostali još tek poneki detalji koje treba do kraja definirati. Program će biti ispunjen božićnim druženjima, paljenjem adventskih svijeća, živim jaslicama, sajmovima, radionicama i predstavama za djecu, a i novogodišnji vlakić će prometovati na ruti od Sportske dvorane Rab do Nove rive.

 

Službeni početak adventa u Rabu bit će obilježen paljenjem lampica na božićnom drvcu i koncertom klape Cambi na Trgu Municipium Arba u subotu, 26. studenog, kada svoja vrata otvara i klizallište u Varošu.

 

S Majom Šuput u Novu 2023.!

Predstavljeni su i glavni glazbeni izvođači ovogodišnjeg adventa pa smo tako doznali da će u Novu godinu Rabljane i njihove goste koncertom na Trgu Municipium Arbe uvesti Maja Šuput, te da će 16. prosinca na istoj pozornici nastupiti Belfast Food, 27. prosinca Željko Bebek, a 29. prosinca Ivica Sikirić - Ićo.

 

Iako je advent programski organiziran ponajviše za domaće ljude, te osobito za djecu, marketinške aktivnosti Turističke zajednice bit će usmjerene prema Rabu emitivnim tržištima, s posebnim akcentom na Sloveniju. Uz najavljeno otvaranje hotela u prosincu, cilj je nakon uspješnog ljetnog dijela sezone pružiti „adventskim“ turistima jedan drugačiji doživljaj Raba, koji im u božićnom dekoru, uz adventski program, nudi i bogatu paletu outdoor aktivnosti – odnosno doživljaj Raba koji se ne bazira samo na suncu i moru.

 

Na kraju konferencije novinarima se još jednom obratio gradonačelnik Nikola Grgurić, spomenuvši kako je na području Turističkih zajednica grada Raba i Općine Lopar već ostvareno preko 2 milijuna turističkih noćenja, a određen broj otvorenih hotela u vrijeme adventa mogao bi dodatno poboljšati rezultate uspješne turističke godine na otoku.

 

 

Pročitano 3287 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1