Home Najave Povratak “Najljepšem otočnom adventu” uz klizalište i poznate glazbene izvođače

Povratak “Najljepšem otočnom adventu” uz klizalište i poznate glazbene izvođače

0
Povratak “Najljepšem otočnom adventu” uz klizalište i poznate glazbene izvođače

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Povratak adventu na kakvog smo navikli prije pandemije, u osnovnim programskim crtama predstavili su na jutrošnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, direktorica TZ grada Raba Ivana Matušan i ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić, naglasivši izuzetno važnu i već tradicionalnu uključenost lokalnih udruga, društava i klubova, Dječjeg vrtića Pahuljica kao i angažman Komunalnog poduzeća „Dundovo“ u pripremi i realizaciji „Najljepšeg otočnog adventa“.

Rab danas oglas

 

Kako doznajemo s pripremama se počelo dosta rano ne bi li do početka 11. mjeseca već sve bilo definirano, tako da su ostali još tek poneki detalji koje treba do kraja definirati. Program će biti ispunjen božićnim druženjima, paljenjem adventskih svijeća, živim jaslicama, sajmovima, radionicama i predstavama za djecu, a i novogodišnji vlakić će prometovati na ruti od Sportske dvorane Rab do Nove rive.

 

Službeni početak adventa u Rabu bit će obilježen paljenjem lampica na božićnom drvcu i koncertom klape Cambi na Trgu Municipium Arba u subotu, 26. studenog, kada svoja vrata otvara i klizallište u Varošu.

 

S Majom Šuput u Novu 2023.!

Predstavljeni su i glavni glazbeni izvođači ovogodišnjeg adventa pa smo tako doznali da će u Novu godinu Rabljane i njihove goste koncertom na Trgu Municipium Arbe uvesti Maja Šuput, te da će 16. prosinca na istoj pozornici nastupiti Belfast Food, 27. prosinca Željko Bebek, a 29. prosinca Ivica Sikirić – Ićo.

 

Iako je advent programski organiziran ponajviše za domaće ljude, te osobito za djecu, marketinške aktivnosti Turističke zajednice bit će usmjerene prema Rabu emitivnim tržištima, s posebnim akcentom na Sloveniju. Uz najavljeno otvaranje hotela u prosincu, cilj je nakon uspješnog ljetnog dijela sezone pružiti „adventskim“ turistima jedan drugačiji doživljaj Raba, koji im u božićnom dekoru, uz adventski program, nudi i bogatu paletu outdoor aktivnosti – odnosno doživljaj Raba koji se ne bazira samo na suncu i moru.

 

Na kraju konferencije novinarima se još jednom obratio gradonačelnik Nikola Grgurić, spomenuvši kako je na području Turističkih zajednica grada Raba i Općine Lopar već ostvareno preko 2 milijuna turističkih noćenja, a određen broj otvorenih hotela u vrijeme adventa mogao bi dodatno poboljšati rezultate uspješne turističke godine na otoku.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime