Home Najave U Celju se otvara izložba o životu i djelu dr. Cvijete Pahljina: „Dr. CVIJETA PAHLJINA: Rab, 21.1.1943. – Loče, 29.12.2021.”

U Celju se otvara izložba o životu i djelu dr. Cvijete Pahljina: „Dr. CVIJETA PAHLJINA: Rab, 21.1.1943. – Loče, 29.12.2021.”

0
U Celju se otvara izložba o životu i djelu dr. Cvijete Pahljina: „Dr. CVIJETA PAHLJINA: Rab, 21.1.1943. – Loče, 29.12.2021.”

Foto: RabDanas

 

U programu otvorenja izložbe predviđeno je pozdravno obraćanje ravnateljice Središnje knjižnice Celje, Polonce Bajc Napret; glazbenica, pjesnikinja i aps. logoterapija Slavica Tešovnik izvest će Pjesmu o Cvijeti, a prisutnima će se obratiti i predsjednik Slovenskoga društva logoterapeuta – Logos, mag. Martin Lisec, mag. teol., logoterapeut.

Rab danas oglas

Samu izložbu predstavit će Mirko Nidorfer, prof. Slav., Bibl. specijalist, logoterapeut; a svečano će ju otvoriti Josip Pahljina, sin dr. Cvijete Pahljina.

 

U sklopu programa otvaranja izložbe predavanje Logoterapija i knjiga održat će izv. prof. prof. dr. Jože Ramovš, teolog, antropolog, socijalni radnik, logoterapeut.

 

Izložba je pripremljena u suradnji sa Slovenskim društvom za logoterapiju – Logos, Zavodom za duhovni rast “Žički Tabor”, Zavodom “Troedina” za radost ljubavi supružnika i obitelji, te s obitelji Pahljina. Autor izložbe je Mirko Nidorfer, prof. slov., knjižničar specijalist, logoterapeut.

 

Izložba će se moći razgledati do 18. ožujka 2023., odnosno do završetka 8. međunarodnog logoterapijskog simpozija koji će se održati u Domu sv. Jožefa u Celju 17. i 18. ožujka 2023. godine.

 

Svi koji to možete, pozvani ste na otvorenje izložbe u Celju.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime