logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

U četvrtak, 9. veljače 2023. godine u 19 sati, u prostoru Udruge Komin održat će se Zbor građana Mjesnog odbora Barbat na kojem će, nakon predstavljanja vijeća i predsjednika Mjesnog odbora, građani moći izreći svoje prijedloge i očitovati se o lokalnoj problematici koja ima neposredan i svakodnevni utjecaj na njihov život i rad.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab te pod pokroviteljstvom Grada Raba, u subotu 11. veljače 2023.,  koncert Jasne Zlokić u Sportskoj dvorani Rab s početkom u 19:30 sati.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Lopar Damir Paparić sazvao je 14. sjednicu Općinskog vijeća Općine Lopar koja će se održati u vijećnici Općine Lopar u utorak 31. siječnja 2023. g. u 8:30 sati sa sljedećim dnevnim redom:

Gost predavač u sklopu ciklusa predavanja "Vjera i znanost", koja se odvijaju u organizaciji Krčke biskupije - rapskog dekanata, bit će dr. sc. Damir Jelić koji će govoriti o temi: Hrvati, politika i vjera.

Kako doznajemo od HEP ODS-a, zbog pranja elektromagnetskih postrojenja od posolice cijeli će otok Rab biti bez struje u srijedu 25. siječnja u razdoblju od 11:00 do 12:30 sati.

U rapskoj Noći muzeja, koju ove godine zajedno organiziraju Pučko otvoreno učilište Rab, Centar za kulturu Lopar, TZ Grada Raba i TZ Općine Lopar, posjetitelji će moći sudjelovati u edukativnoj šetnji poučnom stazom Frux uz organizirano vodstvo. Dakako, sve će biti još zanimljivije, poučnije i zabavnije uz iščitavanje informativno-edukativnih panoa i korištenje interaktivne mobilne aplikacije za lakše praćenje tragova prikrivenih u prekrasnim rapskim krajolicima, a sve u cilju otkrivanja kulturnog blaga otoka Raba.

U subotu, 21. siječnja 2023., u 10 sati, na 1. katu Središnje knjižnice Celje održat će se otvorenje izložbe o životu i djelu dr. Cvijete Pahljina, dr. med spec. psihijatra i logoterapeuta, po nazivom: Dr. CVIJETA PAHLJINA: Rab, 21.1.1943. – Loče, 29.12.2021.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab te pod pokroviteljstvom Grada Raba, u petak, 13. siječnja 2023., održat će se kazališna predstava “Izbacivači” u izvedbi Teatra Exit.

Kako doznajemo od predsjednice Udruge turističkih vodiča Rab, Romane Crnić, u nedjelju 15. siječnja 2023., s početkom u 12:00 sati, nakon poduže pandemijske pauze, bit će nastavljen lijep običaj održavanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“, kojeg ova udruga organizira još od 2018. godine.

Poštovani roditelji, pozivamo vas na radionice za roditelje koje će se održati tijekom siječnja u našem vrtiću.

U srijedu, 28.12.2022., održat će se glumačka radionica “Program za novu publiku” koju će voditi glumica i redateljica Senka Bulić.

Stranica 1 od 155

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1