logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Rab Danas

Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

Temeljem provedenog natječaja za nabavu komunalnih vozila s nadogradnjom sufinanciranu od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda, Komunalno društvo Lopar Vrutak d.o.o. je početkom svibnja pojačalo vozni park s dva nova komunalna vozila s nadogradnjom za odvojeno prikupljanje otpada.

I dalje traju pripreme za snimanje filma 'Smrt djevojčice sa žigicama' u sklopu kojih su prošlog tjedna Rab još jednom posjetili producent, redatelj i scenografkinja.

Nakon dva neodigrana kola zbog situacije s COVID-19, mlađi i stariji pioniri vratili su se utakmicama i ostvarili pobjede.

Kako smo najavili, nakon subote na Jarunu, Kajak klub “Rab 83” u nedjelju je bio sudionikom međunarodne regate u Slavonskom Brodu u organizaciji Kajak kanu kluba Marsonia.

Danas, u nedjelju 9. svibnja, na sam dan Grada Raba u zajedničkoj organizaciji Grada i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata položeno je cvijeće i zapalijene svijeće po mjesnim grobljima u znak sjećanja na sve poginule i umrle branitelje, prijatelje i suborce iz Domovinskog rata, i na taj je način zaokruženo ovogodišnje obilježavanje uz želju da već sljedeće protekne u slobodi okupljanja i druženja. Neka im je vječna hvala i slava.

Danas 9. svibnja, na obljetnicu čudesne obrane od najezde Italskih Normana davne 1075. godine, Rabljanke i Rabljani, skupa s Danom Europe i pobjede nad fašizmom, slave i Dan svojega Grada.

Uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera, u Loparu je 08.05.2021. u organizaciji TZO Lopar održana tradicionalna eko-akcija “Neka školji budu bolji”.

Kajakašice i kajakaši Kajak kluba “Rab 83” koji su u subotu 8. svibnja 2021. sudjelovali na prvom ovogodišnjem međunarodnom natjecanju, šalju nam lijepe vijesti iz našega glavnoga grada.

Aktualni gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić kandidat je za gradonačelnika koalicije stranaka HDZ-HSS-RPS na predstojećim lokalnim izborima, a nositelj liste za Gradsko vijeće njegov je zamjenik Denis Deželjin.

U povodu 9. svibnja, tijekom današnjeg dana simbolično je obilježen Dan Grada Raba. Budući da je Svečana sjednica Gradskog vijeća središnja svečanost ovoga, za sve Rabljanke i Rabljane posebnog dana, a epidemiološke mjere koje su na snazi još uvijek ne dopuštaju okupljanja u većem broju, nije bilo moguće upriličiti tradicionalnu proslavu kojoj nazoče brojni uzvanici i gosti već je u čast svome gradu priređeno malo i dostojanstveno obilježavanje.

Stranica 1 od 258

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1