Home Sport Gotovo 300 natjecatelja odmjerilo snage na 13. Rapskom triatlonu

Gotovo 300 natjecatelja odmjerilo snage na 13. Rapskom triatlonu

0
Gotovo 300 natjecatelja odmjerilo snage na 13. Rapskom triatlonu

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Hrvatska triatlon liga sastoji se od ukupno 5 utrka, prva je održana u Trogiru, druga je Rapski triatlon, a slijede još utrke na Preluku (3.7), u Splitu (22.8.) i završna utrka 4.9. na Brijunima.

Rab danas oglas

 

I ove godine natjecanje je bilo međunarodnog karaktera no s nešto slabijim odazivom stranih natjecatelja zbog još uvijek aktualne epidemiološke situacije. Sudjelovalo je desetak natjecatelja iz Slovenije te jedna natjecateljica iz Austrije.

 

Nenad Šimičić predsjednik Triatlon kluba Rab ujedno i idejni začetnik Rapskog triatlona službeno je otvorio natjecanje. Prisutnima se prigodnim govorom obratila i Ivana Matušan direktorica TZ Rab. Natjecanje je započelo utrkama mini akvatlona za najmlađe. U 3 dobne kategorije nastupilo je ukupno 59 natjecatelja, a prvi su startali dječaci i djevojčice u starosti 7 godina i mlađi. Njih ukupno 5 prije prolaska kroz cilj trebali su otplivati 25m i otrčati 250m.

 

Nakon njih startala je nešto brojnija kategorija početnika A (8-9 godina) – 50 m plivanja i 500m trčanja. U dvije odvojene utrke (M/Ž) startalo je 18 natjecatelja/ica. Najbrojnija utrka mini akvatlona bila je u kategoriji početnici B (10-11 godina). U utrci od 100m plivanja i 1km trčanja nastupilo je 24 dječaka i 12 djevojčica. Osim samog plivanja i trčanja u mlađim kategorijama, vrlo je važna, a ponekad i ključna za pobjedu, zona tranzicije. Natjecatelji nakon završetka plivanja po izlasku iz mora dolaze u zonu gdje ostavljaju plivačke naočale i kapicu, oblače tenisice i kreću na trčanje. Prema tome najbrži i najspretniji u mini akvatlonu bili su:

Dječaci (7g i mlađi)

1. Jure PERVAN – Triatlon klub Maksimir

 

Djevojčice (7g i mlađe. i mlađi)

1. Dora HORJAN – Triatlon klub Petar Zrinski

2. Laura GRBAC – Triatlon klub Matulji

3. Franka ŠTULINA – Triatlon klub Zadar

 

Početnici A (8-9 godina)

1. Nik MORI – Triatlon klub Ljubljana – SLO

2. Matej SURINA – Triatlon klub Matulji

3. Vito GOBIN – Triatlon klub Zadar

 

Početnice A (8-9 godina)

1. Ana BABIN – Triatlon klub Matulji

2. Iva KAPLJIĆ – Triatlon klub Zadar

3. Lea PETROVIĆ – Triatlon klub Matulji

 

Početnici B (10-11 godina)

1. Lovro HANZA – Triatlon klub Matulji

2. Juraj MIHALJEVIĆ – Triatlon klub Swibir

3. Jakov BURSAĆ – Triatlon klub Swibir

 

Početnice B (10-11 godina)

1. Korina BABARA – Triatlon klub Zadar

2. Una SARAČEVIĆ – Triatlon klub Matulji

3. Elena KILIM – Triatlon klub Maksimir

 

Nakon akvatlonaca na red su došli triatlonci. Šezdesetak mlađih kadeta/kinja i kadeta/kinja nastupilo je u utrci supersprint triatlona. Nakon otplivanih 375m u uvali 1. Padova krenuli su na kružni biciklistički segment od uvale 1. Padova do Vele Rive ukupne dužine 10km te na kraju otrčali 2,5km obalnom šetnicom. Najuspješniji su bili:

Mlađi kadeti (2008. i 2009.)

1. Andrea DRAVEC – Triatlon klub Pula

2. David PEJDO – Triatlon klub Zadar

3. Luka REBIĆ- Triatlon klub Swibir

 

Mlađe kadetkinje (2008. i 2009.)

1. Gojko MILICA – Triatlon klub Pula

2. Tia DUJKOVIĆ – Triatlon klub Pula

3. Zara HORJAN – Triatlon klub Petar Zrinski

 

Kadeti (2006. i 2007.)

1. Pablo BENKO – Triatlon klub Swibir

2. Andro SERTIĆ – Triatlon klub Swibir

3. Karlo BREBRIĆ – Triatlon klub Petar Zrinski

 

Kadetkinje (2006. i 2007.)

1. Mila TRKULJA – Triatlon klub Swibir

2. Lana VALE – Triatlon klub Rival

3. Paula PETECH-ZUDICICH – Triatlon klub Pula

 

U utrci sprint triatlona (750 m plivanje + 20 km bicikla + 5 km trčanje) nastupilo je ukupno 150 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji, te 4 štafete. Održale su se 2 utrke, prvo su nastupili muškarci, a nakon njih žene i štafete. Osvajačima postolja uručeni su uz medalje i prigodni pokloni.

U muškoj i ženskoj konkurenciji pobijedili su triatlonci iz susjedne Slovenije. Pobjednik utrke bio je Klemen BOJANC (TK3 LIFE Maribor – SLO) s vremenom 00:56:00 sa samo 14 sekundi prednosti ispred Matije MEDENA iz triatlon kluba Rudolf Perešin. Treće mjesto osvojio je Niko MATAS iz triatlon kluba Pula s vremenom 00:57:36.

 

 

Najbrža natjecateljica bila je Slovenka Monika BARTOL (TK Inles Riko Ribnica) sa vremenom 01:03:23 ispred Željke ŠABAN MILIČIĆ (Triatlon klub Swibir) 01:03:42 i Nike RIMAJ (Triatlon klub Petar Zrinski) 01:05:28.

 

 

Od četiri štafete koje su sudjelovale u utrci najbrža je bila Štafeta „Triatlon Matulji Mix“u sastavu Irina PUVAČA, Marin BABIN, Gregor STADAAS, zatim su uslijedile štafete „Triton mix“ (Bojan PROKOP, Alen FRANCETIĆ, Tamara BIRKIĆ), „Triton girls“ (Tanja PROKOP, Anita BISTRIČIĆ, Sanda ŠARKO) i „RIVALKE“ (Renata RILOV, Koraljka RENIER VALINČIĆ, Karmen BARAC). Svi rezultati nalaze se na linku OVDJE

 

Triatlon klub Rab na 13. Rapskom triatlonu

Na 13. Rapskom triatlonu nastupilo je 5 natjecatelja iz kluba domaćina. U utrkama mini akvatlona nastupili su: početnik A Leonardo Kaloćira (5. mjesto), te početnici B Anna Matušan (12.mjesto), Matej Stanisavljević (22. mjesto) i Petar Halović (23. mjesto). Za sve njih ovo je bila prva utrka na kojoj su nastupili i čestitamo im na ostvarenim rezultatima u jakoj konkurenciji. U utrci sprint triatlona nastupio Aleksandar Božić i zauzeo 4. mjesto u kategoriji M55. Ostali stariji članovi uključeni su u volonterski dio organizacije i provedbe utrke.

 

Osim članova triatlon kluba Rab nastupilo je još 2 domaćih natjecatelja: Mikula Štokić u utrci mini akvatlona za početnike A, i Jadran Peran u sprint triatlon utrci.

 

Zahvala kluba organizatora upućena je svim članovima, prijateljima kluba, volonterima i ljudima dobre volje koji su pomogli u organizaciji i provedbi utrke.



KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime