Home Sport S prekrasne Kupe na Rab donijeli čak četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje

S prekrasne Kupe na Rab donijeli čak četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje

0
S prekrasne Kupe na Rab donijeli čak četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje

Foto: Foto: Joško Matušan Joggy

Foto: Joško Matušan Joggy

 

Ponavlja se slika sa 180 natjecatelja iz 12 hrvatskih klubova te Kajak klub “Rab 83” koji je sudjelovao sa deset kajakaša i kajakašica praćenih najsrčanijim navijačima roditeljima.

Rab danas oglas

 

Uz sve poteškoće startanja i poravnavanja čamaca na tekućoj vodi, što niije nimalo jednostavno, naši su se kajakaši vratili kući s četiri zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane medalje.

 

Mateo Karnaš usprkos rijeci, nizvodnom i uzvidnom toku, sigurno i uvjerljivo ponavlja svoje rezultate, pa osvaja dvije zlatne medalje u MK-1 i u MK- 2 sa svojim partnerom Petrom Žicom.

 

U utrci Mk-1 škola kajaka za za djevojčice, naše su kajakašice pokazale pravi sportski duh i borbenist pa Gea Matušan osvaja drugo, a Jana Španjol treće mjesto. Dok su u jednosjedu jedna drugoj najjača konkurencija u dvosjedu su djevojčice pobjednički tim koji utvrđuje i opet osvaja svoje prvo mjesto.

 

I u kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja naše Leona Pičuljan i Ena Lupić brane zlatne boje pa kroz cilj u MK -2 ulaze elegantno prve. U jednosjedima su izborile finalnu utrku u kjoj su se plasirale Leona na 4. a Ena na 6. mjesto.

 

Filip Krstinić i David Stojnšek obranili su svoju poziciju na trećem mjestu i osvojili brončanu medalju u MK-2 u izuzetno jakoj konkurenciji. Tome u prilog govori i utrka jednosjeda koju je Filip Krstinić završio na 4. mjestu, a kroz izlučne utrke startalo je čak 27 natjecatelja. Kadetkinjama Tei Karnaš i Dorotei Faflja za malo je izmaknulo treće mjesto u K-2 pa kroz cilj prolaze četvrte, dok je Dorotea utrku jednosjeda završila na sedmom mjestu. Na kraju svega nova iskustva, nove borbe i odlični rezultati čine nas više nego zadovoljnima

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime