Home Sport Rezime uspješnog triatlonskog ljeta uz najavu Kros duatlon lige i Novogodišnje utrke

Rezime uspješnog triatlonskog ljeta uz najavu Kros duatlon lige i Novogodišnje utrke

0
Rezime uspješnog triatlonskog ljeta uz najavu Kros duatlon lige i Novogodišnje utrke

Foto: Foto: TK Rab

 

Natjecateljsku sezonu otvorili smo 22. svibnja nastupom na 3. Trogirskom triatlonu, 1. kolu Hrvatske triatlon lige. Za klub su u utrkama akvatlona za najmlađe nastupile: Mia Dumičić (4. mjesto), Anja Belamarić (5. mjesto) u kategoriji U9, te Anna Matušan (10.mjesto), Lena Mišić (11.mjesto), Mila Mišić (12.mjesto) i Lucija Rizner (14.mjesto) u kategoriji U11.

Rab danas oglas

 

 

Sljedeća utrka bila je 2 tjedna kasnije na domaćem terenu, naš tradicionalni 14. Rapski triatlon prvi puta organiziran kao dvodnevna sportska manifestacija. U subotu je na rasporedu bilo Prvenstvo hrvatske u sprint triatlonu za dobne kategorije, a u nedjelju mini akvatlon i supersprint. U oba dana nastupilo je preko 200 natjecatelja. U utrkama za najmlađe nastupilo je 10 naših članova. U utrkama mini akvatlona nastupili su: Milan Mišić (1. mjesto), Frane Marijan (2. mjesto), Ivan Mišić (3. mjesto), Leonardo Kaloćira (3. mjesto), Mia Dumičić (3. mjesto), Anja Belamarić (4. mjesto), Nela Peran (5. mjesto), Lena Mišić (6. mjesto), Mia Sitaš (7. mjesto) i Lucija Rizner (8. mjesto). Za većinu je ovo bila prva utrka na kojoj su nastupili. Ostali stariji članovi uključeni su u volonterski dio organizacije i provedbe utrke.

 

 

Početkom srpnja 8 naših članova nastupilo je na 3. kolu triatlon lige na Preluku. U međunarodnoj konkurenciji ostvarili su sljedeće rezultate: kategorija U7 – Milan Mišić (2.mjesto), Frane Marijan (5.mjesto) i Ivan Mišić (7. mjesto), kategorija U9 – Mia Dumičić (4. mjesto), Nela Peran (6. mjesto), kategorija U11 – Lena Mišić (12. mjesto), Mila Mišić (13. mjesto). Nenad Šimičić 4. mjesto u kategoriju M65.

 

 

S brojnim rapskim sportašima okupili smo se 13. srpnja na plaži Banova vila kako bi dočekali Domagoja Jakopovića Ribafisha i podržali projekt RokOtok. A naš član Boris Belamarić doplivao je zajedno sa Domagojem sa Luna na Rab.

 

 

Od 26. do 30. srpnja u organizaciji Hrvatskog triatlon saveza održan je razvojni triatlon kamp u Delnicama na kojem su sudjelovale i stjecale nova triatlonska iskustva i naše članice: Anja Belamarić, Mia Dumičić, Nela Peran, Lena Mišić, Mila Mišić, Lucija Rizner i Mia Sitaš.

 

 

Naši članovi već tradicionalno sudjeluju na Humanitarnom plivačkom maratonu Srcem protiv barijera.

 

Triatlonsku sezonu zaključili smo utrkama u Kostreni. Na Prvenstvu hrvatske u supersprint triatlonu i promo utrkama akvatlona nastupile su naše 4 članice. U kategoriji U9 Mia Dumičić osvojila je zlato, Anja Belamarić srebro, a Nela Peran broncu. U utrci supersprint triatlona nastupila je Iva Kurelić (Ž35, 1. mjesto)

 

 

Osim organizacije Rapskog triatlona Triatlon Klub Rab drugu godinu za redom u ljetnim mjesecima organizira Školu plivanja i Plivačku ligu.

 

Program škole plivanja održan je na novouređenoj plaži 1. Padova u jutarnjim satima. Sudjelovalo je 30-tak djece u dobi od 6 do 12 godina, raspoređenih u 2 grupe. Osim djece sa Raba program su pohađala i djeca iz ostalih dijelova Hrvatske koji ljeti s obiteljima borave na našem otoku. Marljivo su trenirali i učili plivačke tehnike kroz mjesec srpanj i kolovoz, a svoj napredak pokazali su na utrkama Plivačke lige. Po završetku programa sudionici su nagrađeni diplomama i prigodnim poklonima.

 

 

Sa startom i ciljem na plaži Banova vila i ovog ljeta održana je 2. po redu Plivačka liga Rab 2022. Liga se sastojala od 8 kola na kojima se plivalo 1400m uz obalu od Banove vile do Škvera i nazad. Osim glavne utrke na 1400m u sklopu 3., 5. i 8. kola održane su i utrke za sve dobne kategorije. Ovisno o dobi natjecatelja, utrke su bile dužine 25m, 50m, 100m i 200m. Tako je kroz 8 održanih kola Plivačke liga Rab 2022. nastupilo ukupno 70-tak natjecatelja. Osim domaćih bilo je i natjecatelja iz ostalih krajeva hrvatske te inozemstva. Za ukupni plasman u utrkama za djecu i rekreativce dužine 25m, 50m, 100m i 200m bodovala su se 2 najbolja od moguća 3 rezultata, a u utrci na 1400m 4 najbrža vremena, od mogućih 8. Po završetku posljednjeg kola dodijeljene su medalje i nagrade najuspješnijima te medalje za sudjelovanje svim sudionicima natjecanja.

 

 

Rezultati Plivačke lige RAB 2022.

U utrci na 25m za djecu rođenu 2015. godine i mlađe kod djevojčica najuspješnija je bila Stina Peko ispred Mare Radović i Feline Španjol. Najbrži dječak bio je Frane Rizner ispred Roka Perkića i Marina Sović-Padovana.

 

 

U utrci na 50m (2014, 2013) pobjedu je odnijela Anja Belamarić ispred Mie Dumičić i Eve Kajasa. Najbrži dječak bio je Oskar Blažeković ispred Karla Pahljine i Leonarda Kaloćire.

 

 

U utrci na 100m (2012, 2011) zlato je osvojila Mara Mikelić iz „Zagrebačkog plivačkog kluba“, srebrna je bila Rebecca Resić i brončana Lola Blažeković. Kod dječaka je najbrži bio plivač iz Rijeke Frane Brdar ispred Mikule Štokića i Franka Brnabića.

 

 

U utrci na 200m predviđenoj za natjecatelje rođene 2010. godine zlatna je bila Zlata Vrtodušić, srebrna Franka Dumičić i Brončana Irina Belamarić. Najbolji plasman u muškoj konkurenciji ostvario je Andrej Čolaković ispred Kazmera Szaba i Damjana Strancenskog.

 

 

Najbrže vrijeme staze u utrci dužine 1400m na relaciji Banova vila – Škver – Banova vila u muškoj i ženskoj konkurenciji ostvarili su mladi triatlonci iz Zagreba: Marin Stipčević s vremenom 18,15 min i Nela Stipčević (24,24min). U ukupnom poretku u muškoj konkurenciji zlato je osvojio Nenad Šimićić, srebro Boris Belamarić, a broncu Darijan Debelić. Kod žena prva je ukupno bila Doris Kurelić ispred Ive Kurelić i Sonje Kocjan.

 

 

Nadolazeće utrke: Kros duatlon liga i Novogodišnja utrka

Treća po redu Kros duatlon liga na poluotoku Frkanju u suradnji sa Biciklističkim klubom Mag. Liga se sastoji od 4 utrke koje će se održati tijekom listopada i studenog. Za ukupni rezultat lige bodovat će se dva najbolja postignuta rezultata na utrkama, a pobjednici i rezultati lige po kategorijama bit će proglašeni nakon završne 4. utrke.

  • 1. kolo – 15.10.,
  • 2. kolo – 5.11.,
  • 3. kolo – 12.11.,
  • 4. kolo – 26.11.

 

Start i cilj utrka je na Frkanju (kod Puskića), a startnina za pojedinu utrku iznosi simboličnih 20,00 kn. Trkačka i biciklistička ruta prolazi makadamskim putem, a za sudjelovanje na utrci potrebna je bicikla i kaciga za biciklistički dio te tenisice za trkački dio utrke.

 

Dobne kategorije i dužine dionica:

MINI KROS DUATLON

  • kategorija U7 (2015. godište i mlađi) – 250m trčanje/750 m bicikla/125m trčanje
  • Kategorija U9 (2014/2013) – 500m trčanje/1500 m bicikla/250m trčanje
  • Kategorija U11 (2012/2011.) – 1000m trčanje/3km bicikla/500m trčanje

 

SUPERSPRINT KROS DUATLON ZA SVE (2010. godište i stariji) – 1500m trčanje/6 km bicikla/750m trčanje

 

 

Prijave putem linka OVDJE:

 

Krajem godine očekuje nas Novogodišnja jutarnja i večernja (pivska) utrka koja je na rasporedu u subotu 17.12. Kao i prethodnih godina jutro je rezervirano za sve dobne kategorije, a večer samo za punoljetne natjecatelje. Očekujemo već tradicionalno dobru zabavu!

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime