logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Unatoč strepnji hoće li epidemiološka situacija na razini države „izdržati“, srpanj je završio uz odličan turistički rezultat, vrlo blizak onome iz 2019. godine, koja je bila rekordna, ali i posljednja pred pandemijska, bez ograničenja.
U petak 30. srpnja u Uredu Turističke Zajednice grada Raba nastavljena je lijepa praksa primanja dugogodišnjih vjernih gostiju Raba. Toga dana voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinića primio je čak dva bračna para, Pauer iz Austrije i Okroy iz Njemačke, te njihove domaćine, iskazavši im iskrenu zahvalnost za njihovu dugogodišnju zaljubljenost u Rab.
Na jučer održanoj sjednici, Stožer civilne zaštite Grada Raba pozitivno se očitovao na molbu Pučkog otvorenog učilišta Rab za izdavanje suglasnosti za održavanje događanja.
Iako tijekom i ovogodišnjeg fjerskog trodnevlja organizatori nisu bili u mogućnosti prirediti u svom punom izdanju najveću, povijesno utemeljenu srednjovjekovnu manifestaciju koja broji već jubilarno 20. izdanje, Rabska fjera nije prošla nezamjetno.
Grad Rab i braniteljske udruge Iz Domovinskog rata donose sljedeću OBAVIJEST povodom odlaska u Gospić i na Ljubovo u spomen na 5. kolovoz - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja:
Epidemiološke mjere i preporuke Stožera koje su na snazi radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, spriječile su dolazak i brojnih sudionika Fjere iz drugih gradova i država koji svojim sudjelovanjem upotpunjuju čitavu priču, ali i uvaženih gradskih uzvanika.
Danas je u vijećnici Općine Lopar održana 1. sjednica novoimenovanog Stožera civilne zaštite općine Lopar. Razmotrene su aktualne epidemiološke mjere te provođenje istih na terenu.
Ne možemo zanemariti tijek vremena. Bili ne znam kako bogati, pametni, utjecajni, ne mogu se izbjeći granice što ih vrijeme postavlja. Svi podliježemo redu koji je Bog upisao u sve postojeće onda kad bi večer, pa jutro, jedan dan stvaranja za drugim.
Reducirano izdanje jubilarne 20. Rabske fjere, sinoć je, na sam blagdan sv. Kristofora, viteškim turnirom rapskih samostreličara privedeno svome kraju.
Stranica 1 od 320

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1