logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Temeljem provedenog natječaja za nabavu komunalnih vozila s nadogradnjom sufinanciranu od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda, Komunalno društvo Lopar Vrutak d.o.o. je početkom svibnja pojačalo vozni park s dva nova komunalna vozila s nadogradnjom za odvojeno prikupljanje otpada.
Danas, u nedjelju 9. svibnja, na sam dan Grada Raba u zajedničkoj organizaciji Grada i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata položeno je cvijeće i zapalijene svijeće po mjesnim grobljima u znak sjećanja na sve poginule i umrle branitelje, prijatelje i suborce iz Domovinskog rata, i na taj je način zaokruženo ovogodišnje obilježavanje uz želju da već sljedeće protekne u slobodi okupljanja i druženja. Neka im je vječna hvala i slava.
Danas 9. svibnja, na obljetnicu čudesne obrane od najezde Italskih Normana davne 1075. godine, Rabljanke i Rabljani, skupa s Danom Europe i pobjede nad fašizmom, slave i Dan svojega Grada.
Uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera, u Loparu je 08.05.2021. u organizaciji TZO Lopar održana tradicionalna eko-akcija “Neka školji budu bolji”.
Aktualni gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić kandidat je za gradonačelnika koalicije stranaka HDZ-HSS-RPS na predstojećim lokalnim izborima, a nositelj liste za Gradsko vijeće njegov je zamjenik Denis Deželjin.
U povodu 9. svibnja, tijekom današnjeg dana simbolično je obilježen Dan Grada Raba. Budući da je Svečana sjednica Gradskog vijeća središnja svečanost ovoga, za sve Rabljanke i Rabljane posebnog dana, a epidemiološke mjere koje su na snazi još uvijek ne dopuštaju okupljanja u većem broju, nije bilo moguće upriličiti tradicionalnu proslavu kojoj nazoče brojni uzvanici i gosti već je u čast svome gradu priređeno malo i dostojanstveno obilježavanje.
Na predizbornoj mapi otoka Raba među sedam kandidata za vodeće funkcije u dvije lokalne samouprave, već samom činjenicom da je riječ o jedinoj ženi među njima, ističe se ime loparske poduzetnice, ali i čakavske pjesnikinje i vrijedne čuvarice baštine svojega kraja, Albine Andreškić. Ona na lokalne izbore izlazi kao kandidatkinja za nečelnicu Općine Lopar i nositeljica liste Moderne demokratske snage (MODES) u Loparu.
Na predstojećim lokalnim izborima u Gradu Rabu kao nezavisni kandidat grupe birača za funkciju gradonačelnika borit će se i čovjek s ranijim iskustvom vođenja Grada te vijećnik Gradskog vijeća Grada Raba u više mandata, gospodin Zdenko Matijević, a njegovo ime našlo se i na kandidacijskoj listi Domovinskog pokreta koji se po prvi puta pojavljuje na političkoj sceni Grada Raba.
Općinska organizacija HDZ-a Lopar velika je i brojna politička organizacija koja godinama svojim radom utječe na političke procese u Loparu od 90-tih do danas. Od 2006. godine, ali i prije toga HDZ je u svim izbornim ciklusima u Loparu pobjeđivao. Nakon Alena Andreškića i Josipa Borića, Zdenko Jakuc treći je kandidat HDZ-a na izborima za načelnika Općine Lopar od njenog osnivanja 2006. godine. Na glasačkom listiću za načelnika Općine Lopar također pod rednim brojem 3.…
Stranica 1 od 304

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1