Home Vijesti HDZ u Loparu predstavio svoje kandidate za izbor načelnika i zamjenika načelnika Općine Lopar

HDZ u Loparu predstavio svoje kandidate za izbor načelnika i zamjenika načelnika Općine Lopar

0
HDZ u Loparu predstavio svoje kandidate za izbor načelnika i zamjenika načelnika Općine Lopar

Foto: Foto: Ivica Hodak

{gallery}HDZ Lopar{/gallery}

Prema svemu sudeći dosadašnjeg načelnika Alena Andreškića trebao bi zamijeniti jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika HDZ-a Josip Borić, dok bi na funkciju dosadašnjeg zamjenika načelnika Franje Gabrića trebao doći mladi magistar ekonomije 36-godišnji Dominik Paparić.

Rab danas oglas

Pobjedu HDZ-a u Loparu na kraju ovoga skupa najavio je sam Borić rekavši kako se HDZ i Lopar oduvijek vole, a ta ljubav traje i potrajat će.

Oba su se kandidata prisutnima osobno predstavila, a prvi je to učinio Josip Borić, koji se, nakon pozdrava okupljenima članovima HDZ-a i novinarima, zahvalio dosadašnjem načelniku Alenu Andreškiću, njegovu zamjeniku Franji Papariću i njihovom timu na svemu što su za svoj Lopar učinili, a učinili su mnogo – kazao je Borić.

Izrazio je zadovoljstvo što je za njihovu kandidaturu već prikupljeno preko 300 potpisa, a premda s 44 godine starosti spada među mlađe političare, Borić je za sebe rekao da je proteklih godina, kako u stranci (u HDZ-u je preko 20 godina), tako i svojevremeno u izvršnoj vlasti, kao zamjenik ministra, ali i na trenutnoj poziciji saborskog zastupnika i člana Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, te kao član Središnjeg odbora HDZ i potpredsjednik HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji – stekao poprilično iskustvo koje će mu biti od velike pomoći u vođenju „njegovog“ Lopara, jer, dodao je: Iako sam posljednjih desetak godina „na kotačima“ između Zagreba i Lopara, ostala mi je ta stalna radost povrataka na Rab, odnosno u svoj Lopar.

Mada će svoj program daljeg razvoja Lopara u kompletnosti predstaviti slijedećih dana, Borić je kod ovog predstavljanja, spomenuo tek nekoliko detalja iz tog Programa.

Učiniti maksimalno da Lopar do 2021. godine postane još razvijenije turističko središte na otoku Rabu, da do tada počnemo bilježiti trend koji će pokazivati da se u Loparu rađa više djece u odnosu na broj umrlih, stvoriti uvjete da se mladi mogu zapošljavati i vezano uz to osnivati svoje obitelji. Moramo završiti gradnju Sportske dvorane, izgraditi novu zgradu Dječjeg vrtića, izgraditi prostor za odvijanje kulturnih događanja

U ovom trenutku, rekao je Borić, ne znamo tko će nam biti takmac na izborima 21. svibnja, ali unaprijed poručujem, ukoliko pobjedimo, a u pobijedu vjerujem, želim da s mogućom oporbom budemo u dobrim odnosima.
Nakon Borića, prisutnima se s nekoliko rečenica predstavio i 36- godišnji magistar ekonomije, koji se po završetku fakulteta oprobao na nekoliko radnih mjesta, počevši od općinskog Ureda Turističke zajednice, radio je kratko vrijeme i u prosvijeti, a u ovom trenutku u Općini Lopar obnaša funkciju pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela na zamjeni, do povratka odsutne službenice.

Kandidat za budućeg načelnika općine Lopar Josip Borić je na kraju najavio da će za koji dan predstaviti i njihovu Listu za Općinsko vijeće Lopara pohvalivši se kako HDZ na Listi među 11 kandidata, ima čak 5 žena.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime