logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 24 Rujan 2017 17:32

Biciklistički pozdrav s Velebita - Rab između morskog i nebeskog plavetnila

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Biciklistički pozdrav s Velebita - Rab između morskog i nebeskog plavetnila Foto: Dora Šimičić & Kristian Pereza

Čim su potopne kiše stale, a sunce najavilo povratak ljepših zadnjih dana rujanskog ljeta, Dora Šimičić i Kristian Pereza krenuli su svojim MTB biciklima trajektom s Raba do Stinice, pa uskom 20 km dugom asfaltiranom cestom od Jadranske magistrale u pravcu Velebita. Cijelom dužinom ove za bicikliste idealne rute koja vodi do stalno otvorene planinarske kući na Alanu, otvarale su se meditativne pozicije za opuštanje i za fotografsko bilježenje prekrasnih vidika. Rab u smiraj dana s visine od cca 1400 metara doista se doima kao na dlanu.

 

Nakon noćenja u prekrasno uređenom pastirskom stanu "tetrijeba gluhana" uz divne domaćine, put su nastavili velebitskom šumom prema Krasnom pa dalje put Jurjeva te magistralom natrag do Stinice i Raba. Iako je na usponima bilo trenutaka krize, uz pametan tempo, dobro hidriranje i pauze za predah, put je prošao bez problema, a osim opuštanja u prirodi ovaj izlet im je ponudio brojna iznenađenja pa i jedan bliski susret s jelenom na šumskom putu i naravno, s kravicama na velebitskim pašnjacima. 

 

Dora i Kristian na putu prema Alanu

 

Sve skupa cca 132 kilometara čistog uživanja u bogomdanoj ljepoti negdje između nebeskog i morskog plavetnila. Hvala Dori i Kristianu što su dio svojeg gušta, barem putem fotografija, podijelili s nama, i što su nam dali ideju da se i sami malo odvažimo ugrabiti nešto od ljepote ovih ranojesenskih dana prije nadolazeće zime.

Pročitano 2260 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1