Home Vijesti Božićna misao i čestitka Krešimira Butkovića

Božićna misao i čestitka Krešimira Butkovića

0
Božićna misao i čestitka Krešimira Butkovića

Foto: RabDanas

Želim da taj duh Božića, taj tajanstveni mir poput vriština na Rabu ili usnulih slavonskih i zagorskih sela u snijegu, i kamenih dalmatinskih kaleta zavlada. Zavlada kroz velebitske goleti, ličke pašnjake, šume Gorskog Kotara i istarskim mističnim mjestima koje čuvaju tajne Troje i mitskih junaka kojih se sve manje dotičemo.

U Badnju večer želim se osloboditi krivnje koju nosim u sebi za sve one nepravde koje sam učinio hotimično ili nehotice. Nema na svijetu čovjeka koji barem jednom nije ogrezao u blatu, ali nema ni onoga koji se nije poželio izdignuti iznad svojeg sudbinskog kruga i promijeniti usud i vlastitu sliku na koju ga prosuđuju oni kojima bi ljubav i praštanje trebalo biti spontano kao i molitva.

Da, svoje ranjeno srce otvaram prvo sebi, da primim istinsko kajanje za svu svoju ljudsku krhkost što se osipa na ovom putu Istine. Tek tako kad sam oprošten u samom sebi otvaram to ranjeno srce za svakog bližnjeg kojeg želim ljubiti u svom vertikalnom postojanju.

Želim da taj duh Božića, taj tajanstveni mir poput vriština na Rabu ili usnulih slavonskih i zagorskih sela u snijegu, i kamenih dalmatinskih kaleta zavlada. Zavlada kroz velebitske goleti, ličke pašnjake, šume Gorskog Kotara i istarskim mističnim mjestima koje čuvaju tajne Troje i mitskih junaka kojih se sve manje dotičemo. Neka ta Ljubav što izvire iz trenutka prvog udaha Čovjeka-Boga preplavi sve nas i podari nam zdravlja i snage te ljubavi da nadiđemo sebe i zavolimo se prepoznajući se u drugima. Ako je dobro činiti dobro, neka smo siromasi po patnji, a bogataši po darovima koje dijelimo kroz sućutnost i razumijevanje.

 

U ovaj blagdanski dan kad imamo priliku zagrliti cijeli svijet i postati jedna predivna velika obitelj, neka nam je svima čestit Božić s osmijehom na licu i Ljubavi u srcu.

Svako dobro! Sretan Božić!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime