Home Vijesti Spašavanje života na otoku – Unatoč prometnoj izolaciji otoka uspješno zbrinuta 4 životno ugrožena i 2 hitna pacijenta

Spašavanje života na otoku – Unatoč prometnoj izolaciji otoka uspješno zbrinuta 4 životno ugrožena i 2 hitna pacijenta

0
Spašavanje života na otoku – Unatoč prometnoj izolaciji otoka uspješno zbrinuta 4 životno ugrožena i 2 hitna pacijenta

Foto: RabDanas

 

Svi će se složiti da niti poluprazne police u trgovinama, niti nekoliko dana bez svježih namirnica, nisu baš neki osobiti problem za Rabljane, u odnosu na poteškoće onih otočana koji u trenutku nevremena zatrebaju hitnu medicinsku pomoć ili kirurški zahvat.

Rab danas oglas

 

Naime u tijeku ovog posljednjeg prekida prometa, kako cestovnog tako i trajektnog, doznajemo od voditeljice Zavoda za hitnu medicinu PGŽ – Ispostave Rab, gospođe Silvestre Španjol Kurilić, dr. med. spec, djelatnici Hitne medicinske pomoći uspješno su zbrinuli 4 životno ugrožena pacijenata i dva hitna pacijenta. Sve je to, dakako, bilo koordinirano i s drugim javnim i žurnim službama s kojima HMP – Ispostava Rab ima odličnu suradnju, a u slučaju jednog pacijenta i s Psihijatrijskom bolnicom Rab. Primjerice, Lučka Kapetanija prva je izašla u susret i s timom Hitne medicinske pomoći odradila prvi transport za Lun, odakle je pacijent dalje prevezen u Opću bolnicu Zadar.

 

Ako podvučemo crtu, kazala nam je dr. Španjol Kurilić, zaključak ove bure je da su van regularnog puta zbrinjavanja, zbrinuta 2 pacijenta prema Krku, 3 prema Lunu i jedan regularnim putem ali po zatvorenoj cesti.

 

Doista je vrijedno istaknuti kako su zdravstveni djelatnici koji se nesebično daju, riskirajući nerijetko u ovakvim slučajevima i vlastite živote zbog života pacijenata, u suradnji s javnim službama i u ovim iznimnim uvjetima naš otok učinili manje nedostupnim. I ono što je najvažnije, koordinacijom timova​ Zvoda za hitnu medicinu PGŽ – Ispostave Rab, Psihijatrijske bolnice Rab, Lučke kapetanije Rab, Policijske uprave PGŽ  i vatrogasaca DVD-a Rab, pacijenti kojima je bilo nužno​ daljnje bolničko ​liječenje uspjeli su doći do svojih odredišta gdje su podvrgnuti daljnjoj bolničkoj obradi.

Želimo im svima brz i uspješan oporavak.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime