Home Vijesti Obilježavanje Svjetskog dana voda – Rapski srednjoškolci posjetili laboratorij Vrela d.o.o., osnovci crtali na temu “Voda”

Obilježavanje Svjetskog dana voda – Rapski srednjoškolci posjetili laboratorij Vrela d.o.o., osnovci crtali na temu “Voda”

0
Obilježavanje Svjetskog dana voda – Rapski srednjoškolci posjetili laboratorij Vrela d.o.o., osnovci crtali na temu “Voda”

Foto: RabDanas

 

Učenike su u laboratoriju dočekale djelatnice odjela kontrole voda i sanitarnog nadzora Vrela d.o.o. Danijela Kuparić i Lucija Joković, koje su im u kratkim crtama objasnile važnost vodenih resursa na otoku. Bila je to dobra prigoda da se rapski srednjoškolci pobliže upoznaju sa sustavom vodoopskrbe otoka Raba, rapskim izvorima vode i načinima provođenja kontrole zdravstvene ispravnosti vode za piće na otoku.

Rab danas oglas

Naime, kontrolu zdravstvene ispravnosti vode svakodnevno na vodoopskrbnoj mreži i vodoopskrbnim objektima provode djelatnici Komunalnog društva Vrelo d.o.o., te u mjesečnim intervalima, neovisno od Vrela d.o.o., Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ – Ispostava Rab.

Zanimljivo je bilo čuti i to da je u 2017. godini Vrelo d.o.o. ukupno ispitalo 1.240 uzorka vode, a u laboratoriju su se djeca upoznala i sa fizikalno-kemijskim i mikrobiološkim metodama koje se tamo koriste pri svakodnevnoj analizi vode.

 

U okviru programa obilježavanja Svjetskog dana voda, učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab sa svojom su učiteljicom Editom Sušić – Duzić održali likovnu radionicu “Voda” iz koje su proizašli brojni kreativni likovni radovi, a slijede još aktivnosti NZZJZ – Ispostave Rab kroz predavanja Prevencija trovanja vodom i Higijena vode koja su prilagođena učenicima osmih razreda i srednjoškolcima, te predstava Dječjeg vrtića “Pahuljica” Priča o kapljici Karli koja će se održati 22. ožujka 2018., na sam Svjetski dan voda.

 

Rapska će komunalna društva Vrelo d.o.o. i Dundovo d.o.o. u suradnji s Mjesnim odborima, tijekom mjeseca ožujka odraditi i akcije uređenja dragocjenih rapskih izvora vode po mjestima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime