logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 11 Rujan 2018 12:32

Ženska klapa Anima Arbae na Međunarodnoj smotri klapa u Đakovu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Ženska klapa Anima Arbae na Međunarodnoj smotri klapa u Đakovu Đakovo foto i video - foto Josip Kazalicki

Đakovčani su uistinu naslijedili poduzetnički duh velikog mecene i promicatelja duhovnih i kulturnih vrijednosti Hrvatske, biskupa Josipa Juraja Strossmayera kada su proteklog vikenda organiziravši 3. međunarodnu smotru klapa „U srcu te nosim“, iz različitih krajeva Hrvatske i Austrije donijeli dašak dalmatinske pjesme u svoj grad!

 

 

Na velikom đakovačkom trgu ispred velebne Katedrale bazilike svetog Petra (poznata Đakovačka katedrala), 10 je klapa uvečer, na blagdan Male Gospe, svojim klapskim izvedbama donijelo dašak mora u samo srce Slavonije.

Ženska klapa Anima Arbae s otoka Raba bila je počašćena pozivom ženske klape Certissa iz Đakova, a evo što nam je, nakon što je smotra završila, kazala predsjednica rapske klape Gordana Ćuk Ribarić: „Oduševljene smo velikom gostoljubivošću, organizacijom, slavonskom kuhinjom, srdačnim druženjem s ostalim klapama i neizostavnim bećarcem u kombinaciji s dalmatinskom klapskom pjesmom. Uz naše domaćice, Žensku klapu Certissa, na ovoj smotri nastupile su klape iz različitih krajeva Hrvatske (Osijek, Omiš, Ostrovica, Vir, Drniš, Zagreb, Tkon, Rab) i jedna iz Austrije (Graz). Hvala Manueli Jerković, voditeljici i predsjednici klape Certissa na ogromnom angažmanu i velikom naporu koji je uložila da bi ova smotra na najbolji način promovirala grad Đakovo i prekrasnu Slavoniju.“

Pročitano 2628 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1