logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 28 Prosinac 2018 11:50

Rapske klape i zbor u punoj katedrali božićnim pjesmama proslavili "rođendan svih rođendana"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Rapske klape i zbor u punoj katedrali božićnim pjesmama proslavili "rođendan svih rođendana" Foto: Hrvoje Hodak

Svaki glas utkan u sinoćnje rapsko klapsko i zborsko tkanje božićnih pjesama, učinio je crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, nekadašnju rapsku katedralu, mjestom posebno tople proslave "rođendana svih rođendana", kazao je to u svojem obraćanju brojnoj publici i sudionicima koncerta gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

 

Župnik rapske nadžupe Uznesenja BDM mons. Mladen Mrakovčić, u ulozi domaćina, također je izrazio osobitu zahvalnost svim pjevačicama i pjevačima Mješovitog pjevačkog zbora "Refuli", muške klape "Eufemija" i ženske klape "Anima Arbae", kao i njihovim voditeljima, prof. Tatjani Zorić, Miljenku Vidasu Keriju i Sveti Popoviću, na volji, trudu i odricanju za ljubav suglasja u pjesmi kojom nas tako nesebično daruju u ovako posebnim trenucima.

 

I doista i zbor i klape svojim su pjevanjem božićnih pjesama na najljepši način zaokružili rapski advent, a evo što je o koncertu, ali i o čitavoj godini koja polako ostaje za nama, kazala Gordana Ćuk Ribarić iz klape Anima Arbae: "Bila je ovo jedna divna godina druženja, pjesme, radosti i iskrenog prijateljstva. Kao i u životu, s nesprestanim usponima, padovima, uzdizanjima, ali nadasve ustrajnim radom. I kako jednom reče naš književnik i akademik Jakša Fiamengo koji od danas piše stihove negdje na nebeskim prostranstvima, Ne da se ta pjesma: krug je njezino sklonište, njezina jedra, njezino sidrište, pozdrav i otpozdrav svijetu, naravima, prošlim zgodama i navadama, onome što traje. Ne damo se ni mi! Unatoč brojnim obvezama, obiteljskim i radnim, pjesma nas drži na okupu, ona je naš vjetar u leđa, naš ispušni ventil, ono nešto što se neda riječima opisati, ali se osjeti u srcu i duši. Hvala svima koji osjećaju pjesmu zajedno s nama, koji razumiju koliko nam je ona svima važna i koji su nas večeras u punoj katedrali podržali dugim pljeskom podrške!"

 

Hvala još jednom svima koju su svojim pjevanjem nastavili lijepu tradiciju održavanja klapskih i zborskih božićnih koncerata u rapskoj katedrali.

Pročitano 2264 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1