logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 14 Lipanj 2019 12:40

Vozni park DVD-a Rab bogatiji za jedno vozilo

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Vozni park DVD-a Rab bogatiji za jedno vozilo Foto/DVD Rab

Jučer je u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Zagreb izvršena primopredaja vatrogasnih vozila za vatrogasne postrojbe Republike Hrvatske.

 

 

Temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini, Ministarstvo poljoprivrede je nabavilo 74 vozila za vatrogasce te financiralo osposobljavanje 6.000 vatrogasaca.

 

Odlukom županijskog vatrogasnog zapovjednika Mladena Šćulca, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Rab dodijeljeno je pick-up vozilo. Ugovor o njegovom preuzimanju potpisali su predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Ante Sanader i zapovjednik DVD-a Rab Milivoj Ličina. Ključeve novog vozila potom je svečano uručio podpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a preuzimanju je nazočio i gradonačelnik Nikola Grgurić budući da se radi o osiguravanju bolje operativne sposobnosti rapskih vatrogasaca, a time i boljoj zaštiti naših šuma.

 

Vozilo će se nastojati opremiti i staviti u funkciju vozila za gašenje požara raslinja u što kraćem roku, a njegova je prednost u tome što se neće trebati čekati dolazak vozača ''C'' kategorije, već će izlazak na intervenciju biti moguć odmah, budući da je većina rapskih vatrogasaca osposobljena za rukovanje ovakvim tipom vozila i sustavima za gašenje koji se ugrađuju na vozila. Time se dobiva lako, malo i okretno vozilo pogodno za teren na području Grada Raba u dijelu u kojem je prolaz velikim vozilima i vatrogasnim kamionima onemogućen. Ovo je tek prvo u nizu planiranih vatrogasnih vozila kojima se nadopunjava vozni park DVD-a Rab.

 

Osim nabavke vozila ministarstvo poljoprivrede financiralo je i osposobljavanje vatrogasaca, nabavku osobne zaštitne opreme i gradnju ili obnovu vatrogasnih domova u ukupnom iznosu od 240.000.000,00 kuna.

Pročitano 1650 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1