logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 28 Lipanj 2019 17:10

Publika oduševljena koncertom Ljerke Očić i Lidije Horvat Dunjko na otvaranju 34. Rapskih glazbenih večeri

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Publika oduševljena koncertom Ljerke Očić i Lidije Horvat Dunjko na otvaranju 34. Rapskih glazbenih večeri Foto: Ivo Šubić

Koncertom vrsnih glazbenica, varaždinske sopranistice i operne dive Lidije Horvat Dunjko i zagrebačke orguljašice Ljerke Očić, održanom u prostoru crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u gradu Rabu, nekadašnje rapske katedrale, na najbolji je mogući način započelo 34. izdanje Rapskih glazbenih večeri, manifestacije koja već više od 3 desetljeća na Rab dovodi vrhunske izvođače ozbiljne glazbe, obogaćujući tako kulturnu i turističku ponudu Grada Raba.

 

 Fotografije snimio: Ivo Šubić

 

Prije samog početka koncerta ljubitelje lijepog zvuka pozdravio je u ime Grada Raba zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, poželjevši im dobrodošlicu u ovaj rapski kutak za dušu, u kojem se svatko može odmaknuti od užurbanosti i buke svakodnevice.

- "Već se po 34. put na početku ljeta nalazimo na otvaranju Rapskih glazbenih večeri, koje su tihi kulturni zaštitni znak Raba. Želim vam dobro ljeto i ugodne glazbene trenutke na ovogodišnjim koncertima", kazao je Deželjin.

 

Naša proslavljena orguljašica Ljerka Očić, ujedno i umjetnička ravnateljica Rapskih glazbenih večeri, ponovno je svojim tehnički besprijekornim muziciranjem oživjela vrijedne obnovljene povijesne orgulje graditelja Petra Nakića, a sopranistica Lidija Horvat Dunjko svojim je osebujnim, kristalno čistim glasom zavladala čitavim prostorom eks katedrale.

Na programu dviju umjetnica bila su djela Pasquinija, Cecchinija, Caldare, Zipolija, Durantea, de Luce, Vivaldija, Pachelbela, Händela i Glucka.

 

Iz crkvenih klupa svaka je izvedba bila nagrađena dugim pljeskom, a publika je svoje oduševljenje iskazala i stojećim aplauzom na kraju koncerta.

Pročitano 1531 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1