Home Vijesti KANATA 2019 – Jozo i Bepo skuhali najukusniji brudet

KANATA 2019 – Jozo i Bepo skuhali najukusniji brudet

0
KANATA 2019 – Jozo i Bepo skuhali najukusniji brudet

Foto: Foto Hodak

 

I ove godine Kanata je započela kulinarskim natjecanjem rapskih ekipa u spravljanju brudeta u bakrenim kotlićima, tzv. brunčićima. Na natjecanju ove su godine nastupile samo četiri ekipe koje su predstavljale rapske udruge: ŠRD Kampor, Udrugu „Komin“ iz Barbata, SRK Tuneru iz Supetarske Drage i Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Rab, a o pobjedničkom dvojcu, nakon što su probali sva četiri brudeta, odlučili su uvaženi članovi tročlanog stručnog žirija, tri rapska kuhara: Zdravko Šajbić, šef kuhinje u turističkom naselju San Marino Sunny Resort by Valamar, Andrija Kordić, nekadašnji dugogodišnji djelatnik Imperiala Rab i Toni Šćerbe, šef kuhinje u restoranu Veritas u sklopu Valamar Collection Imperial Hotela.

Rab danas oglas

 

Prilikom proglašenja pobjednika, predsjednik žirija Zdravko Šajbić je rekao da su tek nijanse presudile o tome čiji će brudet biti najbolji, a nakon vijećanja žirija, titulom ovogodišnjih pobjednika okitila se ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Rab, koju su činili Jozo Herceg i Joško Deželjin – Bepo.

 

Svi sudionici Kanate dobili su priznanje i medalje za sudjelovanje koje im je uručila direktorica Turističke zajednice grada Raba Ivana Matušan, a ekipi koja je skuhala Naj-brunčić uručeni su i srebrni pobjednički tanjuri. Tijekom spravljanja brudeta, brojne posjetitelje okupljene na Trgu sv. Kristofora zabavljala je grupa „IXFINITI“, a za dodatni gastro užitak onih kojima brudet nije bio dovoljan, pobrinuli su se vrijedni djelatnici hotelskog poduzeća Imperial Rivijere d.d. Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime