Home Vijesti Rab u Koloni sjećanja u Vukovaru

Rab u Koloni sjećanja u Vukovaru

0
Rab u Koloni sjećanja u Vukovaru

Foto: Foto: Nikica Španjol i Slobodan Frankić

Više od stotinu Rabljanki i Rabljana u Koloni sjećanja

U telefonskom razgovoru s jednim od organizatora rapskog memorijalnog putovanja, braniteljem Nikicom Španjolom, doznali smo da se ovogodišnjoj veličanstvenoj koloni sjećanja u Vukovaru priključilo više od stotinu Rabljanki i Rabljana. Najbrojniji su bili članovi rapskih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. S područja Grada Raba u utorak 17. studenog, prema Vukovaru je autobusom krenulo 50 branitelja. Njima se u Vukovaru pridružilo i tridesetak branitelja s područja Općine Lopar. S rapskim braniteljima u Vukovaru je bio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

I rapski bajkeri stigli u Vukovar

U Grad heroj Vukovar stigla je i skupina od 10 rapskih bajkera i to 4 člana „Arba Ridersa“ i 6 članova Moto kluba Rab. Dvojica od njih, Ante Dumičić i Kristijan Debelić, na ovo su putovanje dugo 1.900 kilometara krenuli s Prevlake, da bi im se u Gospiću priključilo preostalih 8 bajkera.

Rapski samostreličari među povijesnim postrojbama

Rab danas oglas

Svima njima treba pridodati i članove Udruge Rapskih samostreličara, koji su također bili dio Vukovarske kolone zajedno s ostalim hrvatskim povijesnim postrojbama.

Dostojanstveno s pijetetom i bez incidenata

Uz predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović te predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke i Vlade Zorana Milanovića te ostale državne dužnosnike, u koloni sjećanja bili su domoljubi iz svih krajeva Hrvatske, koji su dostojanstveno i s pijetetom u hodnji odali počast vukovarskoj žrtvi. Pritom nije zabilježen niti jedan incindent, izuzev nekoliko sporadičnih zvižduka upućenih premijeru Milanoviću dok je napuštao memorijalno groblje nakon polaganja vijenaca.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime