logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 02 Travanj 2020 08:41

GD Crvenog križa Rab - Odgovorni, profesionalni, educirani i optimistični unatoč umoru

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U provedbi mjera prevencija i zaštite od koronavirusa važnu ulogu igraju i volonteri GDCK Rab, a o njihovom humanom djelovanju i stavljanju na dispoziciju najugroženijima među nama, popričali smo s ravnateljem GDCK Rab, Ivom Kordićem.

 

 

- Gradsko društvo Crvenog križa Rab je od samog početka aktivno u suzbijanju i prevenciji virusa SARS CoV-2, pristupajući cjelokupnoj situaciji vrlo ozbiljno, onako kako se od nas i očekivalo. Imamo uspostavljenu odličnu suradnju sa svim pravnim osobama koje se bore na prvoj liniji fronte kako bi spriječili što je više moguće daljnje širenje virusa, ali i zaštitili najugroženije skupine ljudi. Upravo smo zbog toga u dogovoru s civilnim stožerima od samog početka dogovorili da ćemo vršiti dostavu prehrambenih artikala, lijekova i higijenskih potrepština navedenim skupinama, ali i osobama u samoizolaciji, te trenutačno takvu vrstu pomoći pružamo za 30-ak kućanstva na Rabu.

 

Veseli veliki broj prijava tzv. slučajnih volontera

- Odgovorni smo, profesionalni i educirani, pa stoga među nama nema straha, ali je oprez itekako prisutan. U ovim teškim trenucima svakako veseli i veliki broj prijava tzv. slučajnih volontera, koji su voljni pomoći, a takvih smo do sada upisali 20-ak, te isto tako lokalnih udruga koje su stavile svoje volontere na raspolaganje. Na svu sreću na otoku prema podacima NZJZ trenutno nema zaraženih, pa smo volontere do sada angažirali samo za postavljanje šatora za trijažu kod Doma zdravlje, i stavili ih na daljnje čekanje ukoliko se stanje bude pogoršalo, a čvrsto se nadamo da neće. Iako smo malo umorni puni smo optimizma da će sve krenuti na bolje, a mi ćemo naravno i dalje raditi sve što je u našoj moći da pomognemo, kazao nam je Ivo Kordić, ravnatelj GDCK Rab. 

Pročitano 2199 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1