Home Vijesti Otvaranje Vrata milosrđa i ulazak u jubilejsku rapsku katedralu

Otvaranje Vrata milosrđa i ulazak u jubilejsku rapsku katedralu

0
Otvaranje Vrata milosrđa i ulazak u jubilejsku rapsku katedralu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Na početku svoje homilije monsinjor Zec rekao je da je ova, u povijesti Crkve izvanredna, 29. Jubilarna godina, jedinstvena po tome što je papa Franjo htio da se Sveta vrata otvaraju širom svijeta u svim biskupijama, kako bi jubilejske crkve bile bliske i poznate svima ljudima. Mi imamo milost doživjeti ovu izuzetnu prigodu kada se cijela naša biskupijska obitelj zajedno našla pred licem Božjeg milosrđa u jedinstvenom činu u Krku, Osoru i Rabu.

U nastavku je pojasnio što nam je činiti kako bi iskusili i živjeli Božje milosrđe. Prvo – tražiti, voditi se i hraniti Božjom Riječi. Bog svakoga od nas dočekuje u svojoj Riječi, otvara nam svoje srce, ali i od nas očekuje da i mi otvorimo svoje srce njegovom oproštenju.

Rab danas oglas

Zatim, slaviti Božje milosrđe u euharistiji, zahvaljivati mu te češće pristupati sakramentu svete ispovijedi.

Potrebno je i biti misionarima našoj braći i sestrama, u prvom redu u obitelji, na radnom mjestu, u životnoj okolini, koliko je to u našoj moći ili barem za njih moliti.

Pozvani smo i na hodočašća, na poseban način da zajedno s cijelom biskupijom 16. travnja iduće godine hodočastimo Svetom Leopoldu Mandiću, velikom ispovjedniku čije će relikvije toga dana biti izložene u Zagrebu.

Sve to vodi konkretnom prakticiranju vršenja tjelesnih i duhovnih djela milosrđa. Papa Franjo veli da tko svjesno napravi jedno ili više djela milosrđa, može postići potpuni oprost tijekom Godine milosrđa.

Neka nam dobri Bog udijeli svima svoje milosrđe kojeg smo svi toliko potrebni. – zaključio je homiliju monsinjor Slavko Zec.

Napisala: Brankica Pahljina

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime