Home Vijesti Sinoć je u uvali I. PADOVA u gradu Rabu održano drugo izdanje Rab Film Festivala

Sinoć je u uvali I. PADOVA u gradu Rabu održano drugo izdanje Rab Film Festivala

0
Sinoć je u uvali I. PADOVA u gradu Rabu održano drugo izdanje Rab Film Festivala

Foto: RabDanas

 

Uz veliku naklonost neba, trud organizatora bio je nagrađen – jer u smiraj dana 22. kolovoza sve se poklopilo, a možda najiščekivaniji odgovor na pitanje koliko je Rab Film Festival prihvaćen od domaćina, dali su sami Rabljani koji su jedinstveni Seaplex Kaich Cinema, smješten u uvali I. Padova, potpuno ispunili svojim svojim brodovima, brodicama, kaićima i pedalinama.

Rab danas oglas

 

I upravo to je razlog zbog kojeg se direktor festivala Robert Tomić Zuber, umjesto da održi govor, jednostavno poklonio Rabljanima, učinio je to u znak zahvalnosti na njihovoj spontanoj, ljudskoj podršci i prepoznavanju RAFF-a kao nečeg što zapravo pripada njima.

– „’Filmovi na valovima’ ovog puta nije bio samo hashtag festivala na društvenim mrežama, sinoć se jednostavno desila jedna prekrasna sinergija mora, brodova, ljudi i filma“, poručuju iz Toro laboratorija.

 

Premda su se projekcije izvrsnih filmova „Današnje more“ i „Mater“ gledale sa svakog raspoloživog plovila, dio rive ipak je bio rezerviran za uvažene goste, gradonačelnika Nikolu Grgurića, direktora Hrvatskog audiovizualnog centra Chrisa Marcicha, režisera filma “Mater” Juru Pavlovića i sve ostale koji su svojim dolaskom, ne samo uživali u filmovima, već i podržali Rab Film Festival.

 

Gospodin Chris Marcich, svojim je dolaskom još jednom dao čvrstu podršku RAFF-u, uputivši svima pozdrave ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, a gradonačelniku Raba Nikoli Grguriću pripala je čast otvoriti i iste večeri zatvoriti ovu posebnu večer 2. Rab Film Festivala, s jasnom porukom odaslanom s otoka Raba, kako kultura, niti u vrijeme pandemije, ne može i ne smije biti odgođena.

 

Publici su se putem servisa za videokonferencije obratili režiser filma „Današnje more“ (Current Sea), Christopher Smith i glavna glumica filma „Mater“, Daria Lorenci Flatz, dok je po završetku filma „Mater“ Robert Tomić Zuber održao kratki Q&A s režiserom Jurom Pavlovićem.

 

Tijek festivalske večeri uživo se prenosio na Facebook stranici Rab Film Festivala i R+ platformi.

 

Emotivnom zahvalom publici se na kraju još jednom obratio direktor festivala, a gradonačelnik Nikola Grgurić je zatvorio festival riječima podrške i nade u bolje sutra, posebno za kulturu, umjetnost i film.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime