Home Vijesti Dolazak barže “Fiumanka” označio početak radova na rekonstrukciji luke Rab

Dolazak barže “Fiumanka” označio početak radova na rekonstrukciji luke Rab

0
Dolazak barže “Fiumanka” označio početak radova na rekonstrukciji luke Rab

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Radovi podrazumijevaju rekonstrukciju gata Pumpurela dužine 140 metara i širine 9,5 metara pri čemu će se isti namijeniti za potrebe lokalnih ribara. Osim osiguranih priveza za plovila, ribari će na raspolaganju imati i elektro vozilo nosivosti 4 tone, objekt za smještaj ledomata i skladište, spremnike za otpad te parkiralište za vozila.

Rab danas oglas

Kako doznajemo iz Županijske lučke uprave Rab, radove na rekonstrukciji gata Pumpurela izvodi firma Aqua Mont Service Split, uslugu stručnog nadzora provodi Rijekaprojekt d.o.o. dok projekt vodi firma Karloline – Kling d.o.o. iz Rijeke.

 

Vrijednost svih radova je 19.800.000,00 kn od čega je 19.200.000,00 kn osigurano iz sredstava EU, dok će 600.000,00 kn osigurati ŽLU Rab vlastitim učešćem.

Projekt se financira iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, Mjera I.23./I.24. Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze ribe i zakloništa. Radovi podrazumijevaju rekonstrukciju gata Pumpurela dužine 140 metara i širine 9,5 metara pri čemu će se isti namijeniti za potrebe lokalnih ribara. Osim osiguranih priveza za plovila, ribari će na raspolaganju imati i elektro vozilo nosivosti 4 tone, objekt za smještaj ledomata i skladište, spremnike za otpad te parkiralište za vozila.

Pumpurela će biti osvjetljena modernom LED javnom rasvjetom te opremljena ormarima za opskrbu plovila vodom i strujom.

– “Ovaj projekt je za ŽLU Rab, a vjerujemo i za cijeli otok jedan veliki poduhvat. Nakon dugo godina započinjemo s velikim infrastrukturnim zahvatom u luci Rab koji je samo početak cjelokupne rekonstrukcije i sanacije. Planirani završetak radova je travanja 2021 godine, a već na jesen te iste godine planiran je početak radova na izgradnji zaštitnog lukobrana ispred Hotela Arbiana te sanaciju obale kralja Petra Krešimira do Granda. Tim zahvatima spriječilo bi se plavljenje starogradske jezgre grada Raba a isto tako će se dobiti i nova obala i šetnica sa svom komunalnom infrastrukturom čime će se kvaliteta i vizura luke Rab podignuti na viši nivo”, poručio je ravnatelj ŽLU Rab Nenad Debelić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime