Home Vijesti Na Rabu broj oboljelih od COVID 19 narastao na 168 – u samoizolaciji više od 300 osoba, 8 na liječenju u KBC-u Rijeka

Na Rabu broj oboljelih od COVID 19 narastao na 168 – u samoizolaciji više od 300 osoba, 8 na liječenju u KBC-u Rijeka

0
Na Rabu broj oboljelih od COVID 19 narastao na 168 – u samoizolaciji više od 300 osoba, 8 na liječenju u KBC-u Rijeka

Foto: RabDanas

 

Trenutno na Rabu je ukupno 168 oboljelih od bolesti COVID-19. Svi oboljeli se zbog blaže kliničke slike nalaze u izolaciji i na liječenju, uz njih se u zdravstvenom nadzoru i samoizolaciji nalazi više od 300 osoba, dok je osam osoba hospitalizirano i na liječenju u KBC-u Rijeka. Od početka travnja ove godine do danas s dijagnozom COVID-19 preminule su dvije osobe s otoka Raba.

Rab danas oglas

 

Ukoliko uspoređujemo krivulje 14-dnevne kumulativne incidencije, svjedočili smo porastu oboljelih u drugom valu, padu u siječnju i ponovnom porastu u ožujku i travnju. Uzrok povećanju broja novozaraženih je širenje novih sojeva virusa koje imaju veći potencijal prijenosa bolesti u odnosu na standardni soj i brže se šire u trećem valu pandemije bolesti COVID-19. Ozbiljnosti situacije i nadalje zahtjeva odgovornost svakog pojedinca u pridržavanju propisanih epidemioloških mjera. Smatramo da su propisane mjere opravdane i nadamo se da ćemo u narednih dva tjedna viditi efekte ovih mjera, samo ukoliko ih budemo zajedno primjenjivali.

 

U tijeku je nastavak cijepljenja prema planu i programu druge prioritetne faze cijepljenjai liječnicima je distribuirano 226 doza cjepiva. Cijepljenje se u pravilu provodi u prostorima rapske ispostave Doma zdravlja, kod obiteljskih liječnika i NZZJZ PGŽ.

 

VAŽNE INFORMACIJE O PLANU CIJEPLJENJA PROTIV COVID-19


Na službenim web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo mogu se naći objedinjene sve najvažnije informacije o testiranjima, postupanju s kontaktima, te izolacijama i samoizolacijama, s posebnim osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljenje, a jučer je HZZJZ objavio i Osnovne mjere zaštite od zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 koje možete pronaći OVDJE.

 

Ujedno skrećemo i pozornost na upute i preporuke vezane uz način prijavljivanja građana na cijepljenje koje možete naći OVDJE. Osim na tu navedene načine, za cijepljenje se možete prijaviti i kod svojeg obiteljskog liječnika.

 

Podsjećamo da je cijepljenje jedno od najvećih dostignuća biomedicinskih znanosti, te predstavlja najuspješnije primijenjenu javnozdravstvenu metodu u spriječavanju i suzbijanju zaraznih bolesti. Cijepljenjem je spašeno više života nego bilo kojom drugom medicinskom intervencijom u povijesti.

 

U Rabu 21. travnja 2021.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime