Home Vijesti Domovinski pokret sa svojom listom želi biti aktivni čimbenik na političkom podiju grada Raba

Domovinski pokret sa svojom listom želi biti aktivni čimbenik na političkom podiju grada Raba

0
Domovinski pokret sa svojom listom želi biti aktivni čimbenik na političkom podiju grada Raba

Foto: RabDanas

 

Naime početkom veljače predsjednik podružnice Domovinskog pokreta PGŽ-a Ivan Smojver donio je Odluku kojom je gospodin Kruno Beg postavljen za povjerenika Domovinskog pokreta grada Raba. Ta je odluka stupila na snagu 23. ožujka 2021.

Rab danas oglas

 

Kruno Beg je od listopada 1990. kao djelatnik rezervnog sastava policije bio uključen u obranu i stvaranje Republike Hrvatske, a krajem listopada 1991. sa 16 svojih prijatelja i suboraca kao dragovoljac odlazi na ličko ratište. Radio je u Uredu za obranu Rab, a bio je i VD predstojnika Ureda za obranu Rab. Županijski je član ZB Gojko Šušak, bio je višegodišnji predsjednik UHDDR-a Rab, te član predsjedništva UHDDR-a središnjice u Zagrebu.

 

Premda je od samih početaka bio uključen u stvaranje HDZ-a Rab, te je više puta bio član Gradskog odbora HDZ-a, početkom procesa detuđmanizacije, a kasnije i rušenjem inicijative protiv Istambulske konvencije te one za promjenu Izbornog zakona, Beg, kako sam kaže, slušajući svoje srce, donosi nimalo laku odluku o razilaženju s HDZ-om.

“Zajedno s nekolicinom svojih prijatelja, osobito s onima s kojima sam bio od samih početaka, od kraja 1990. godine i stvaranja RH, odlučio sam još jednom uzeti vrući krumpir u svoje ruke i zajedno s njima pokušati nešto promijeniti na bolje. Zamoljen sam od prijatelja da budem nositelj liste Domovinskog pokreta na Rabu kako bi uz njihovu i Božju pomoć pokušao nešto napraviti za Rab, i u konačnici za Hrvatsku. Relativno brzo sam uspio složiti listu za Vijeće na koju sam ponosan i koja mi daje za pravo da se nadam kako ćemo uz vašu pomoć drage Rabljanke i Rabljani i uz vaše razumijevanje postignuti na ovim lokalnim izborima dobar rezultat. Na toj listi su i liječnici i obrtnici, i ekonomisti i znanstvenici, i ugostitelji i pravnici”, poručuje Kruno Beg.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime