Home Vijesti Društvo Lopar Vrutak d.o.o. nabavilo dva nova kamiona za odvojeno prikupljanje otpada

Društvo Lopar Vrutak d.o.o. nabavilo dva nova kamiona za odvojeno prikupljanje otpada

0
Društvo Lopar Vrutak d.o.o. nabavilo dva nova kamiona za odvojeno prikupljanje otpada

Foto: RabDanas

 

Komunalno društvo Lopar Vrutak javilo se na javni poziv FZOEU 15. travnja 2020. godine po principu najbrži prst i dobio broj prijave 32.

Rab danas oglas

 

U veljači 2021. godine Društvo je pokrenulo postupak nabave komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Postupak je pokrenut na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje nabave vozila sklopljenog između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i KD Lopar Vrutak d.o.o.

 

6. travnja 2021. godine na temelju provedenog natječaja potpisan je Ugovor o nabavi komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada s tvrtkom AFTALEH ekologija i energetika d.o.o.. Vrijednost vozila iznosi 1.350.000,00 kuna bez PDV-a, od čega 85% sredstva osigurava Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok 15% vrijednosti vozila financira društvo Lopar Vrutak d.o.o.

 

Radi se o najsuvremenijim kamionima po EU standardima koji zadovoljavaju norme Euro VI D Mitsubishi Fuso Canter 7C18 s modernom nadogradnjom IRIDE 8 m3. Kamioni osim standardne opreme za odvojeno prikupljanje otpada imaju i posude za sakupljanje otpadnog jestivog ulja što će omogućiti domaćinstvima jednostavniju predaju otpadnog jestivog ulja, a ujedno spriječiti da jestivo ulje završi u sustavu javne odvodnje ili u prirodi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime