Home Vijesti Od 9. lipnja 2021. na Rabu nema novih registriranih slučajeva oboljenja od COVID-19 no oprez i dalje nužan

Od 9. lipnja 2021. na Rabu nema novih registriranih slučajeva oboljenja od COVID-19 no oprez i dalje nužan

0
Od 9. lipnja 2021. na Rabu nema novih registriranih slučajeva oboljenja od COVID-19 no oprez i dalje nužan

Foto: Foto: Darko Tršinar

 

Otkako je u siječnju počelo cijepljenje protiv novog koronavirusa, na području otoka Raba barem jednu dozu primilo je ukupno 4 100 osoba, a od toga je 2 442 osoba primilo i drugu dozu. Ovi podaci obuhvaćaju sva do sada provedena cijepljenja preko rapske ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja PGŽ, kod obiteljskih liječnika i u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu, gdje se svi zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti. U tijeku je nastavak cijepljenja i liječnicima je ovaj tjedan distribuirano 718 doza cjepiva, sve u cilju najracionalnije uporabe i najoptimalnijeg učinka cijepljenja kao iznimno važne mjere individualne zaštite pacijenata i kolektivne, protuepidemijske zaštite zajednice.

Rab danas oglas

 

VAŽNE INFORMACIJE O PLANU CIJEPLJENJA PROTIV COVID-19

Djeca i mladi u dobi od 12 i više godina odnosno njihovi roditelji za cijepljenje protiv COVID-19 cjepivom proizvođača Pfizer mogu se prijaviti nadležnom epidemiologu /školskom liječniku u zavodu za javno zdravstvo na 776-924.


Na službenim web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (LINK) mogu se naći objedinjene sve najvažnije informacije o testiranjima, postupanju s kontaktima, te izolacijama i samoizolacijama, s posebnim osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljenje.

 

Temeljem upita o izdavanju EU COVID-19 putovnica, odnosno nemogućnosti izdavanja istih, sustavu za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda možete pristupiti preko internet stranica (LINK) putem poveznice ZATRAŽI POTVRDU na vrhu Internet stranice. Također, sustavu možete pristupiti direktno putem stranica e-Građani odabirom područja ZDRAVLJE iz kataloga usluga. U ovom području odaberite e-Uslugu EU digitalna COVID potvrda te pratite korake prijave.

 

Zahvaljujući predanosti i trudu zdravstvenih djelatnika, napredujemo prema željenom cilju što većeg cijepnog obuhvata kako bi imali sigurniju predstojeću turističku sezonu. Epidemiološke prilike su nešto povoljnije, bitno je napomenuti kako epidemija još traje i ne smijemo se opuštati. Unatoč toplom vremenu, virus se i dalje širi, te je u svrhu zaštite zdravlja svih nužno je ustrajati pridržavati se epidemioloških mjera. Ovom prigodom pozivamo sve građane da se prijave za cijepljenje i ne odgađaju prijavu. Omogućeno je i dostupno cjepivo za sve i cijepljenje je najbolji način da suzbijemo prijenos zaraze i tako zaštitimo najugroženije. Podsjećamo da je cijepljenje jedno od najvećih dostignuća biomedicinskih znanosti, te predstavlja najuspješnije primijenjenu javnozdravstvenu metodu u spriječavanju i suzbijanju zaraznih bolesti.

 

U Rabu 16 .lipnja 2021.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime