Home Vijesti U proteklih tjedan dana na Rabu samo 1 novi utvrđeni slučaj oboljenja od COVID-19

U proteklih tjedan dana na Rabu samo 1 novi utvrđeni slučaj oboljenja od COVID-19

0
U proteklih tjedan dana na Rabu samo 1 novi utvrđeni slučaj oboljenja od COVID-19

Foto: RabDanas

 

Testiranja i cijepljenja se nastavljaju preko rapske ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja PGŽ, kod obiteljskih liječnika i u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu, gdje se svi zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti, a sve u cilju najracionalnije uporabe i najoptimalnijeg učinka cijepljenja kao jedne od najvažnijih mjera individualne zaštite pacijenata i kolektivne, protuepidemijske zaštite zajednice

Rab danas oglas

 

VAŽNE INFORMACIJE O PLANU CIJEPLJENJA PROTIV COVID-19 

Djeca i mladi u dobi od 12 i više godina odnosno njihovi roditelji za cijepljenje protiv COVID-19 cjepivom proizvođača Pfizer i svi ostali zainteresirani građani PGŽ za cijepljenje protiv COVID-19 bolesti mogu doći u Ispostavu Rab NZZJZ, Palit 143a, Rab, tel: 051/776-924, epidemiologija.rab@zzjzpgz.hr, srijeda i četvrtak od 11.00 do 12.00, kao i u ostalim dogovorenim terminima, sukladno iskazanim potrebama.


Na službenim web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mogu se naći objedinjene sve najvažnije informacije o testiranjima, postupanju s kontaktima, te izolacijama i samoizolacijama, s posebnim osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljenje.

Temeljem upita o izdavanju EU COVID-19 putovnica, odnosno nemogućnosti izdavanja isti, upute o pravilima izdavanja, možete preuzeti s internet stranice EU digitalna potvrda OVDJE.

 

Podsjećamo da je cijepljenje jedno od najvećih dostignuća biomedicinskih znanosti, te predstavlja najuspješnije primijenjenu javnozdravstvenu metodu u spriječavanju i suzbijanju zaraznih bolesti. Zahvaljujući predanosti i trudu zdravstvenih djelatnika cijepljeno je 40% odraslog stanovništva, napredujemo prema željenom cilju kako bi imali sigurniju predstojeću turističku sezonu. Epidemiološke prilike su nešto povoljnije, bitno je napomenuti kako epidemija još traje i ne smijemo se opuštati. Unatoč toplom vremenu, virus se i dalje širi. Ovom prigodom pozivamo sve građane da se prijave za cijepljenje i ne odgađaju prijavu. Omogućeno je i dostupno cjepivo za sve i cijepljenje je jedini način da suzbijemo prijenos zaraze i tako zaštitimo najugroženije.

 

U Rabu 07. srpnja 2021.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime