Home Vijesti Otok Rab bez novooboljelih od COVID-19 u posljednjih tjedan dana

Otok Rab bez novooboljelih od COVID-19 u posljednjih tjedan dana

0
Otok Rab bez novooboljelih od COVID-19 u posljednjih tjedan dana

Foto: RabDanas

 

Testiranja i cijepljenja se nastavljaju preko rapske ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja PGŽ, kod obiteljskih liječnika i u Psihijatrijskoj bolnici Rab, gdje se svi zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti, a sve u cilju najracionalnije uporabe i najoptimalnijeg učinka cijepljenja kao iznimno važne mjere individualne zaštite pacijenata i kolektivne, protuepidemijske zaštite zajednice.

Rab danas oglas

 

Zahvaljujući predanosti i trudu zdravstvenih djelatnika, napredujemo prema željenom cilju što većeg cijepnog obuhvata kako bi imali sigurniju turističku sezonu.

 

Epidemiološke prilike su nešto povoljnije, no bitno je napomenuti kako epidemija još traje. Unatoč toplom vremenu, virus se i dalje širi, te je u svrhu zaštite zdravlja svih nužno je ustrajati pridržavati se epidemioloških mjera.

 

Ovom prigodom pozivamo sve građane da se prijave za cijepljenje i ne odgađaju prijavu. Omogućeno je i dostupno cjepivo za sve i cijepljenje je najbolji način da suzbijemo prijenos zaraze i tako zaštitimo najugroženije. Podsjećamo da je cijepljenje jedno od najvećih dostignuća biomedicinskih znanosti, te predstavlja najuspješnije primijenjenu javnozdravstvenu metodu u spriječavanju i suzbijanju zaraznih bolesti.

 

U Rabu 14. srpnja 2021.

 

VAŽNE INFORMACIJE O PLANU CIJEPLJENJA PROTIV COVID-19 

Djeca i mladi u dobi od 12 i više godina odnosno njihovi roditelji za cijepljenje protiv COVID-19 cjepivom proizvođača Pfizer i svi ostali zainteresirani građani PGŽ za cijepljenje protiv COVID-19 bolesti mogu doći u Ispostavu Rab NZZJZ, Palit 143a, Rab, tel: 051/776-924, epidemiologija.rab@zzjzpgz.hr, srijeda i četvrtak od 11.00 do 12.00, kao i u ostalim dogovorenim terminima, sukladno iskazanim potrebama.


Na službenim web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mogu se naći objedinjene sve najvažnije informacije o testiranjima, postupanju s kontaktima, te izolacijama i samoizolacijama, s posebnim osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljenje.

Temeljem upita o izdavanju EU COVID-19 putovnica, odnosno nemogućnosti izdavanja isti, upute o pravilima izdavanja, možete preuzeti s internet stranice EU digitalna potvrda OVDJE.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime