Home Vijesti Turistički srpanj na području Grada Raba rezultatski blizak rekordnoj 2019. godini

Turistički srpanj na području Grada Raba rezultatski blizak rekordnoj 2019. godini

0
Turistički srpanj na području Grada Raba rezultatski blizak rekordnoj 2019. godini

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

U mjesecu srpnju ove godine ostvareno je 50.406 dolazaka ili 27% više nego lani. Gledajući noćenja, ostvareno je 394.604 noćenja što je 15% više nego lani. Među Top 5 emitivnih tržišta u mjesecu srpnju našle su se: Njemačka, Hrvatska, Slovenija, Austrija i Mađarska. Turisti su se najčešće odmarali u smještaju u domaćinstvu, njih 66%, zatim u hotelima 10%, nekomercijalnom smještaju 10%, u kampovima 9% te u ostalim smještajnim kapacitetima 5%.

Rab danas oglas

 

Srpanj ove godine, u odnosu na onaj iz 2019. godine, bilježi ostvarenje od 87% u dolascima i 84% u noćenjima, što je zaista odličan rezultat.

 

Srpanj je popravio i cjelokupnu sliku turističkih brojki Grada Raba i u kumulativi, pa je tako i kumulativni rezultat više nego zadovoljavajući. Naime, od 1.1. do 31.7. ove godine, ostvareno je 74.551 dolazaka ili 35% više nego lani. U istom razdoblju ostvareno je 537.905 noćenja ili 21% više nego lani. S obzirom na 2019. godinu, za isto razdoblje u ovoj je godini ostvareno 70% u dolascima te 72% u noćenjima. Kumulativno gledajući, top 5 emitivnih tržišta su Njemačka, Hrvatska, Austrija, Slovenija i Češka. I u ovom slučaju, turisti su se najčešće odmarali u smještaju u domaćinstvu, njih 62%, kampovima 12%, hotelima 11%, nekomercijalnom smještaju 10% te ostalim kapacitetima 5%.

 

Prema informacijama s kojima raspolaže Ured TZG Rab, trenutno je na Rabu teško naći slobodne kapacitete, što upućuje da i ovaj početak mjeseca kolovoza bilježi visoku popunjenost destinacije. Upravo je to razlog, poručuje direktorica Ureda TZ grada Raba Ivana Matušan, da budemo još odgovorniji i da čuvamo epidemiološku sliku koja je zaista odlična na razini destinacije, ali i razini županije.

 

Ured TZG Rab apelira na sve turističke djelatnike, ali i lokalno stanovništvo općenito, da se cijepi ukoliko to još nisu napravili, i na taj način pripomognu u borbi protiv COVID – 19 bolesti, da se drže se svih protuepidemijskih mjera i budu primjer turistima koji dolaze u našu destinaciju. Ispred nas je još čitav niz događanja koja će se moći održati samo u slučaju da se trenutne mjere ne pooštravaju. Napravimo sve u naš moći da do toga ne dođe, poručuju iz Ureda TZG Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime