Home Vijesti Jacques Houdek koncertom ususret Valentinovu oduševio rapsku publiku

Jacques Houdek koncertom ususret Valentinovu oduševio rapsku publiku

0
Jacques Houdek koncertom ususret Valentinovu oduševio rapsku publiku

Foto: Foto: Ivica Hodak

Preskočili “The Voice” da bi došli Jacquesu na koncert

Moram priznati, rekao je na samom početku Jacques, pravilno iskoristivši prijedloge „na“ i „u“, da sam sada prvi puta stigao na Rab i da ću prvi puta pjevati u Rabu. Međutim, iako mi je drago što ste se u ovom prostoru okupili u tako velikom broju, ipak me čudi što ste ovdje, a ne pred TV ekranima, jer je upravo prije 7 minuta započeo “The Voice”?!

Nema problema, odgovorili su iz publike, pogledat ćemo sutra reprizu.

Rab danas oglas

Tijekom koncerta, koji je bez prekida potrajao nešto preko dva sata, u kojem je Jacquesa za klavirom sjajno pratio mladi pijanista Goran Kovačić, osim bogatog repertoara skladbi stranih i domaćih autora, među kojima je bilo i onih koje kao autor potpisuje sam Houdek, bilo je, kako smo već naglasili i vrlo duhovite konverzacije između Jacquesa i publike u kojima su s posebnim simpatijama primljene njegove šale na vlastiti račun.

Glazbeno prisjećanje na velikane hrvatske estrade

Pjevača je ugodno iznenadilo zanimanje mlađeg dijela publike za starogradske pjesme pa im je po njihovoj želji otpjevao dvije, a s posebnim simpatijama publika je prihvatila Jacquesovo prisjećanje na neke autore koji više nisu među nama, a neki od njih, napomenuo je Jacques, bili su i njegovi uzori. Spomenuo je pri tom, između ostaslih; Đurđicu Barlović, Dina Dvornika, Tošu Proeskog, Kemala Montena, Vinka Cocu

S Kemalom je, kazao je Jacques, bilo dovoljno porazgovarati samo par minuta da bi ste spoznali koliko je to bio dobar čovjek, a Vinka Cocu je nazvao najboljim pjevačem na svijetu, da bi nakon toga jednom anegdotom, koja se vezuje uz njega, Cocu i višak kilograma, dodatno nasmijao publiku.

Jacquesov ljetni dolazak na Rab?

U svom stilu, duhovito, Jacques Houdek i zaključio svoj koncert, napomenuvši:

Nadam se da ću se uskoro opet pojaviti u ovom raju u kojem vi živite, makar to bilo i ljeti, i naći se na nekoj od plaža. Vjerujem da bi mnogi od vas poželjeli vidjeti me na plaži

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime