Home Vijesti U čarobnom ambijentu ostataka crkve sv. Ivan Evanđalista otvoren peti po redu Rab Jazz Fest

U čarobnom ambijentu ostataka crkve sv. Ivan Evanđalista otvoren peti po redu Rab Jazz Fest

0
U čarobnom ambijentu ostataka crkve sv. Ivan Evanđalista otvoren peti po redu Rab Jazz Fest

Foto: RabDanas

 

Umjetnički direktor festivala, Bruno Mičetić, unatoč svim organizacijskim poteškoćama uzrokovanim pandemijskim okolnostima, nakon pauzirane 2020. godine, uspio je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab, te uz potporu Grada Raba i rapske turističke zajednice, u gradu s četiri zvonika ponovno ugostiti vrhunske jazz glazbenike, a posebno veseli što je već prvi koncertni dan pokazao da je ona posebna veza uspostavljena između publike i Rab Jazz Festivala ostala itekako živa.

Rab danas oglas

 

I Vedran Ružić nakon koncerta nije krio svoje zadovoljstvo:

– Rab je otok na kojem se osjećamo sjajno. Čim smo došli na Rab nisam znao da li najprije skočim u more, da se popnem na zvonik, ili da odem na tonsku probu, no ekipa je odlučila da najprije obavimo posao, dakle tonsku. Uglavnom bilo nam je super. Svaka čast, Bruni Mičetiću, Katarini Ribarić, ekipi Pučkog otvorenog učilišta i Gradu Rabu na svemu ovome, jer nije to lako organizacijski izvesti u ovoj godini, a nama je stvarno bio gušt zasvirati. Čak sam na početku koncerta bio malčice zbunjen jer je stiglo mnogo ljudi, što je bilo teško očekivati. Inače večerašnji nastup bio nam je drugi u ovom sastavu na Rab Jazz Festivalu, tako da smo se nakon prve skladbe brzo opustili. Svirali smo uglavnom autorske kompozcije s mojih prethodnih albuma i uživali u svakom trenutku, a sada evo žurimo pospremiti stvari i trčimo poslušati Petra Ugrina i GveriLLaz Big Band.”

 

Peto izdanje Rab Jazz Festa ove godine trajat će četiri dana, zaključno sa 6. rujnom, kada će spajajući na zanimljiv način poeziju i blues u Ljetnom kinu Rab najprije nastupiti Midnight Blues Band & Riccardo Staraj, a čast da festival zaključe u blues-rock izričaju pripala je grupi Vervet. U međuvremenu prekrasnim gradskim pozornicama Rab Jazz Festivala proći će još i Mirokado Quartet, Morenos te Darko Jurković – Čarli.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime