Home Vijesti 15. Rab Island Trail potvrdio opravdanost opredjeljenja Lopara i čitavog otoka Raba za outdoor turizam

15. Rab Island Trail potvrdio opravdanost opredjeljenja Lopara i čitavog otoka Raba za outdoor turizam

0
15. Rab Island Trail potvrdio opravdanost opredjeljenja Lopara i čitavog otoka Raba za outdoor turizam

Foto: Foto: Petar Lupić

 

“Staze su prolazile egzotičnim pejzažima poluotoka Lopara i grebena Kamenjaka, a čije okružje ovu utrku čini najraznolikijom od svih natjecateljskih lokacija hrvatske Treking lige pa nije ni čudo što je upravo Rab trail dobio nagradu za najljepšu stazu u Hrvatskoj po izboru magazina “People Outdoors”. Mnogi sudionici ovaj sjajan sportski vikend završit će u nedjelju s dodatnom atrakcijom – izletom na Goli otok – čime će biti upotpunjen ovaj vikend događaj biti. Sezona Treking lige s Raba seli uskoro na otoke Pag (02.10.) i Krk (16.10.), gdje se nastavlja jesenska trail i treking pustolovina”, kazao je Cimerman.

Rab danas oglas

 

 

Direktor Ureda TZ Općine Lopar Marin Mušćo poručuje kako već sama činjenica da je ovo 15. izdanje Rab Island Traila dovoljno govori o tome da su se Lopar i otok Rab već davno opredjelili za outdoor turizam:

“U tih 15-ak godina zaista se puno radilo, pa je tako trenutno na otoku Rabu preko 100 km pješačkih i biciklističkih staza koje se prostiru po jedinstvenom krajoliku (brojne pješčane plaže, Premužićeve staze, vidikovci…), a sve one garantiraju nezaboravan doživljaj. Isto tako, tu su projekti poput Geoparka Rab, Rab Arachaelogical Traces, brojni sportski tereni, outdoor fitness…Sunčano vrijeme doprinijelo je ukupnom dojmu utrke, a vjerujemo da se većina sudionika uspjela i okupati u još uvijek toplom moru. U svakom slučaju kvalitetna sportska natjecanja poput Rab Island Traila najbolja su promocija otočnih prirodnih ljepota i izvrsna prilika za produljenje turustičje sezone.”

 

A koliko je ova sezona premašila inicijalna očekivanja u još jednoj pandemijskoj godini, dovoljno govori i podatak da se u Loparu trenutno odmara oko 3.000 turista, a prije nekoliko dana premašena je brojka od 600.000 ostvarenih turističkih noćenja, šo je oko 40% bolji rezultat od prošlogodišnjeg, te svega 20-ak % lošiji od rekordne 2019. godine.

 

Poredak nakon uspješno održanog 15. Rab Island Traila možete pronaći OVDJE.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime