logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 16 Listopad 2021 10:29

Na Rabu započelo snimanje filma „Smrt djevojčice sa žigicama“

Autor:
Ocijeni sadržaj
(8 glasa/-ova)
Na Rabu započelo snimanje filma „Smrt djevojčice sa žigicama“ Foto: Hrvoje Hodak

Na Rabu je u petak 15. listopada, nakon što su pandemijske okolnosti za godinu dana produžile predprodukcijsku fazu, konačno udarena prva klapa budućeg dugometražnog igranog filma "Smrt djevojčice sa žigicama", koji pod redateljskom palicom Gorana Kulenovića nastaje prema istoimenom crnohumornom romanu našeg nagrađivanog književnika i, u ovom slučaju, scenariste, Zorana Ferića.

 

Film će biti kombinacija žanrovskog filma (triler o istrazi ubojstva), intimne i generacijske drame, a usput i prikaz rapske otočke sredine u dva specifična vremenska razdoblja.

 

Prvi kadrovi pronalaska tijela ubijene transeksualne prostitutke Marillene, unatoč snažnoj buri, snimani su na plaži "Ciganka" u Loparu, a već idućeg dana filmski set s kompletnom logistikom, glumcima i statistima, premješten je na šetnicu podno zidina grada Raba.

 

Dok je Goran Kulenović bio zaokupljen režijom, u Loparu smo kratko porazgovarali s književnikom Zoranom Ferićem i jednim od producenata filma, Ivorom Hadžiabdićem:

- "Došao sam na četiri dana, na početak snimanja. Da, ja sam napisao knjigu i radio na scenariju, ali ovo je potpuno drugi tip "terenskog" posla i zanimljivo mi je promatrati kako ono što je lako na papiru, postaje teško u prirodi, pogotovo kad se u proces umiješaju neki elementi poput današnje bure. Što se lokacija na Rabu tiče tu sam doma, ali buru, naravno, ne mogu kontrolirati" - kazao nam je Ferić.

- "Iako će se veći dio filma snimati u gradu, prvoga dana smo ovdje na plaži "Ciganki" gdje nas je dočekala bura, ali veselo je i, što je važno, nema kiše. Na snimanju prvih scena sudjeluju Elma Juković koja glumi Marillenu, te Silvio Mumelaš i Dušan Kovačević u ulogama policajaca, a pored njih u glumačkoj postavi koja će ovih dana boraviti na Rabu bit će: Ozren Grabarić, Jelena Lopatić, Goran Navojec, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Slavko Juraga, Iva Babić, Borko Perić i mnogi drugi" - doznali smo od Ivora Hadžiabdića.

Pročitano 3700 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1