logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 17 Listopad 2021 08:15

Rapski srednjoškolski na Svjetski dan pješačenja prehodali gotovo 12 kilometara

Napisao/la SŠ Markantuna de Dominisa
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U petak, 15. listopada 2021., svi učenici i nastavnici Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab obilježili su Svjetski dan pješačenja jednim dobrim pješačenjem.

 

Pješačili su od helidroma u uvali sv. Eufemije Premužićevom stazom kroz posebni rezervat šumske rezervacije Dundo do uvale sv. Kristofora. Koristeći se aplikacijom Rab Archaeological Traces, upoznali su dio staze Capo Fronte i arheološke lokalitete (crkva sv. Kristofora, mocire, stanići) te skupljali novčiće. Također su prepoznavali brojno bilje putem, a obratili su pažnju i na gljive koje su tek počele rasti. Neki su imali sreće pa su našli i poneku šparogu. Osim bilja, velik su interes učenici iskazali i za kukce, a samo su najsretniji susreli bogomoljku!

 

Od uvale sv. Kristofora učenici i nastavnici nastavili su prema uvali Valsika gdje su doista uživali proučavajući japnenicu ili, jednostavno, ležeći na suncu i slušajući priče o Kalifrantu te planirajući neku novu avanturu.

 

Uslijedio je nešto sporiji povratak, što zbog užitka, što zbog bolnih nogu. Ipak su prehodali gotovo 12 kilometara!

 

Svjetski dan pješačenja nije se mogao obilježiti bolje: pješačenje uz proučavanje lokalne povijesti i života, te biljaka i kukaca!

Pročitano 866 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1