logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 16 Studeni 2021 20:39

Anketni upitnik o uspostavi dostave toplog obroka (ručka) na otoku Rabu za starije i nemoćne osobe

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Kako doznajemo od glavne sestre Jelena Lučan, mag. med. techn., iz Doma za starije osobe „Mali Kartec“ Krk - dislocirane jedinice Rab, pokrenuta je ideja o uspostavi dostave toplog obroka (ručka) na otoku Rabu za starije i nemoćne osobe, slične onoj kakva već postoji i funkcionira u drugim domovima.

 

Primjerice dostava toplog obroka na otoku Krku organizirana je na način da sam obrok košta 25 kn, dok je cijena dostava u dom korisnika 10 kn, a takva bi cijena otprilike bila za otok Rab.

 

Anketni upitnik u online obliku možete pronaći OVDJE, a moguće ga je dobiti i na adresi Doma - Banjol 20. Popunjeni upitnik možete ostaviti u poštanskom sandućiću ispred doma ili na ulazu u ustanovu.

 

O Domu na Rabu

Dom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk, dislocirana jedinica Rab započela je s radom 22. veljače 2021. godine i može prihvatiti trideset i pet korisnika. Trenutno je u domu smješteno 30 stanara, a zaposleno je jedanaest djelatnika (medicinske sestre, fizoterapeut, njegovateljice, servirke - spremačice i kućni majstor). U sklopu stalnog smještaja dom na Rabu osigurava zadovoljenje životnih potreba kao što su: stanovanje, prehrana, održavanje osobne higijene, higijene prostora, brigu o zdravlju, fizioterapijske vježbe, radne aktivnosti, organizirano korištenje slobodnog vremena i socijalni rad.

 

Jedanaest soba nalazi se u stambenom dijelu, a sedam u Odjelu za pojačanu njegu i skrb. Svaka od njih opremljena je SOS signalizacijom, kako bi se korisnici uvijek osjećali sigurno. U sobama je proveden centralni sustav grijanja i hlađenja, kao i sustav ventilacije soba.

Sobe u stambenom djelu su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, a svaka ima svoju kupaonicu. U sobi se nalazi krevet s anatomskim madracem, noćni ormarić, ormar stol i stolice. Opremljene su LCD TV prijemnikom te priključkom za telefon i internet. U Odjelu za pojačanu njegu i skrb ima sedam soba, dvokrevetnih i trokrevetnih te jedna jednokrevetna. Sve imaju medicinske krevete s anatomskim madracima, stol, stolice, ormar i LCD TV prijemnik, a dvije imaju i vlastitu kupaonicu.

 

Dom ima blagovaonicu, dnevnu sobu, sobu za društvene događanja i veliku terasu za korisnike. Prostor i oprema doma u potpunosti je prilagođena osobama starije životne dobi i njihovim potrebama. Zdravstvena skrb pruža se korisnicima u suradnji s ambulantama primarne zdravstvene zaštite Dom zdravlja Rab, te izabrani liječnik po pozivu dolazi u dom.

 

 

Pročitano 1753 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1