logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 01 Prosinac 2021 16:13

Informacija Stožera CZ Grada Raba | Trenutno je na Rabu oboljelo 226 osoba od kojih više od 3/4 nisu cijepljeni

Napisao/la Stožer CZ Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

Kao što se iz dnevnih izvještaja koji se objavljuju na mrežnim stranicama Primorsko-goranske županije (www.pgz.hr) može iščitati, situacija s epidemijom COVID-19 na otoku Rabu se u posljednja dva tjedna dodatno pogoršala. Trenutno je oboljelo 226 osoba, a sve one kao i njihovi kontakti prate se u izolaciji ili samoizolaciji.

 

Osim što ovakvo povećanje broja oboljelih možemo pripisati većem potencijalu širenja ovog virusnog soja, dio razloga za to svakako leži i u popuštanju provođenja propisanih epidemioloških mjera.

 

Nemojmo se rukovoditi principom „neće baš ovdje“ ili „neće baš mene“ i neka nam ne bude teško pridržavati se osnovnih pravila koja vrijede još od početka izbijanja epidemije.

 

Osim toga, sve koji mogu, a nisu to još napravili, pozivamo da se cijepe, jer bez obzira na moguće nuspojave, cjepljenje je najefikasnija javnozdravstvena metoda u suzbijanju zaraznih bolesti. Osim toga ono umanjuje vjerojatnost nastupanja težih pojavnih oblika bolesti.

 

Samo za ilustraciju na lokalnoj razini, među trenutno oboljelima na Rabu više od 3/4 njih pripada skupini necijepljenih osoba.

 

U Rabu 1.12.2021.

Pročitano 2292 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1