Home Vijesti Valovi nošeni olujnim jugom podizali tlakavce i pomicali automobile na gradskoj rivi

Valovi nošeni olujnim jugom podizali tlakavce i pomicali automobile na gradskoj rivi

0
Valovi nošeni olujnim jugom podizali tlakavce i pomicali automobile na gradskoj rivi

Foto: Foto: Luka Buza-Vidas i Hrvoje Hodak

 

Srećom, od ranog jutra na teren su izašli djelatnici komunalnog društva “Dundovo” koji su sa ceste uklonili razbacane tlakavce i tako je prilično brzo osposobili za promet. Vatrogasci DVD-a Rab sa svojim pumpama također su na usluzi vlasnicima poplavljenih prostora. Na dijelovima barbatske šetnice šljunak s plaža prekrio je asfalt, a na Grpama je vjetar srušio telefonski stup.

Rab danas oglas

 

Nažalost ovakve situacije s plavljenjem povijesne jezgre luke Rab za južine postale su sve izraženije posljednjih godina, i čini se da će tek skora izgradnja gata 3 ispred hotela Arbiana u dužini od oko 40 metara u sklopu sanacije i rekonstrukcije obale u luci Rab riješiti ovaj problem.

 

Gat će biti građen na utvrdicama kako bi se omogućila cirkulacija mora čime bi se utjecaj valova na obalu luke Rab, odnosno visina vala trebala smanjiti na visinu do maksimalno 30 centimetara. Faza III sanacije luke Rab predviđa i rekonstrukciju obale kralja Petra Krešimira IV (od Gata 3 do Varoša), korekciju visine obale, korekciju linije obale i sanaciju obalnog zida.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime