logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 31 Prosinac 2021 11:38

MALONOGOMETNI TURNIR - Pobjeda humanosti i zajedništva na dobrobit onih najranjivijih među nama

Napisao/la Josip Badurina i Hrvoje Hodak
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
MALONOGOMETNI TURNIR - Pobjeda humanosti i zajedništva na dobrobit onih najranjivijih među nama Foto: Josip Badurina

Od 27. do 30. prosinca 2021. godine u rapskoj sportskoj dvorani održan je Božićno-novogodišnji malonogometni turnir s humanitarnom svrhom prikupljanja novčanih sredstava za pomoć samohranoj majci Aniti Kordić koja se bori s multiplom sklerozom, kroničnom upalnom bolesti središnjeg živčanog sustava.

 

Pobjednički pehar u rukama igrača All Star - Veluma

Gledatelji su na ulazu u dvoranu mogli kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kn i svojim novčanim prilogom doprinijeti ovoj hvalevrijednoj akciji. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Raba i uz sponzorsku podršku Bazza Bara, Web-a 360 te Trapp Securityja. Na turniru je sudjelovalo 13 ekipa, podijeljenih u 4 skupine, a nakon razigravanja po skupinama u samu završnicu ušle su četiri momčadi: Bazza Bar, Lopar, All Star - Velum i Hajduk.  Na putu do finala nogometaši Lopara pobijedili su Bazza Bar rezultatom 3:0, dok je ekipa All Star - Veluma s 5:2 svladala Hajduk

 

U utakmici za 3. mjesto malonogometna momčad rapskog Hajduka uvjerljivo je s 5:1 pobijedila ekipu Bazza Bara, dok su malonogometaši All Star - Veluma zasluženo osvojili pobjednički turnirski pehar svladavši u finalnoj utakmici izvrsnu ekipu Lopara rezultatom 4:1.

Ugodno iznenađenje bila je malonogometna ekipa Lopara koja je u sjajnom nadigravanju izborila finale i osvojila drugo mjesto. Ekipa Lopara natupila je u mješanom sastavu, zajedno s prijateljima iz malonogometnog kluba Otočac, a njihov je vratar proglašen najboljim vratarom turnira.

 

Posljednjeg dana turnira, neposredno prije utakmica koje su odlučivale o medaljama, odigrane su i revijalne utakmice polaznika Škole nogometa, nakon kojih se gradonačelnik Raba Nikola Grgurić obratio prisutnima u sportskoj dvorani zaželjevši im dobrodošlicu te je, aludirajući na humanu komponentu ovog turnira, sa zadovoljstvom konstatirao da je i ovoga puta pobijedilo zajedništvo Rabljana usmjereno k plemenitom cilju. Nakon pozdravnog govora, Grgurić je polaznicima Škole nogometa podijelio medalje u znak zahvale na odigranim utakmicama te kao poticaj za njihovo daljnje sportsko napredovanje.

 

Nikola Macolić najbolji igrač i strijelac - Antonio Krznarić najbolji vratar

Na samom kraju humanitarnog natjecanja gledatelji su mogli prisustvovati dodjeli pehara i medalja za najuspješnije momčadi i proglašenju najboljih pojedinaca. Najboljim je igračem, a ujedno i najboljim strijelcem humanitarnog turnira, proglašen Nikola Macolić (All Star - Velum), inače mladi branič Orijenta i U-12 reprezentativac Hrvatske, dok je titulu najboljeg vratara odnio Antonio Krznarić (MNK Lopar). Ipak, od svih sportskih rezultata važnije je iskazano zajedništvo s humanim ciljem, kao i sam poticaj na djelovanje iz ljubavi. Neka i ovaj turnir stoga bude zalog nekim budućim humanitarnim akcijama koje donose osjećaj iskrene povezanost na dobrobit čitave zajednice, a osobito onih najranjivijih u njoj.

Pročitano 1649 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1