Home Vijesti Imenovanje časne sestre opatice Zrinke Roglić u benediktinskom samostanu sv. Andrije u Rabu

Imenovanje časne sestre opatice Zrinke Roglić u benediktinskom samostanu sv. Andrije u Rabu

0
Imenovanje časne sestre opatice Zrinke Roglić u benediktinskom samostanu sv. Andrije u Rabu

Foto: Napisao: Josip Badurina | Foto: Sanjin Badurina

 

U homiliji biskup Ivica Petanjak istaknuo je važnost sestara benediktinki za otok Rab, koji ima tu milost da na njemu žive i djeluju one koje neprestano mole i bdiju za spasenje cijelog svijeta.

Rab danas oglas

Sestra Zrinka od Boga je darovana otoku i sestrama samostana Sv. Andrije kako bi ih uz Božju milost u srcima vodila putem Božje ljubavi i blizine na njihovom putu k vječnom spasenju. Uz okupljene vjernike te obitelj, novoizabrana opatica sestra Zrinka izrekla je Bogu svoje “Da”, te odlučno pristala preuzeti odgovornost i ljubav za sestre samostana Sv. Andrije u Rabu.

 

Poput Spasitelja Isusa Krista koji je darovao sebe za spasenje svih naroda i sestra Zrinka darovala je sebe Bogu u novoj povjerenoj joj dužnosti za svoje sestre i sav puk.

 

U homiliji biskup Ivica Petanjak istaknuo je važnost sestara Benediktinki za otok Rab, koji ima tu milost da na njemu žive i djeluju one koje neprestano mole i bdiju za spasenje cijelog svijeta. Njihova je zadaća molitva, njihovo je poslanje biti Božji glas koji se nastanjuje u svakom srcu. Uz Božju prisutnost koju u sebi nosi, čovjek je prepun nade koja mu donosi spasenje i mir. Sveti Benedikt izabrao je asteški način života i bijeg u pustinju gdje je pronašao sebe, iako su mu nudili bogatstvo. Odabrao je molitvu i bijeg u svoje srce i cijelog je sebe predao Bogu i Božjoj milosti, kazao je biskup.

 

Bog je milosrdan otac koji čuva svoje stado i neće dozvoliti da se niti jedan čovjek na svijetu koji u Njega vjeruje ne spasi. Njegova je dobrota u svakom trenutku prisutna u svima koji mu se odazovu kako bi im u srca ulio radost, mir i povjerenje. Na životnom putu Bog je taj koji donosi mir, ohrabrenje, potiče na ljubav prema bližnjemu.

 

Novoizabrana opatica sestra Zrinka izrekla je Bogu svoje “Da”, te odlučno pristala preuzeti odgovornost i ljubav za sestre samostana Sv. Andrije u Rabu

Prilikom samoga obreda uvođenja u službu opatice, sestra Zrinka se poklonila u znak bezuvjetne ljubavi i poštovanja te potpuno predala cijelu sebe u Gospodnje ruke. To su ruke ljubavi, blizine koja nikada neće prestati donositi obilate plodove zajedništva i ljubavi.

 

Na samom kraju misnog slavlja sestra Zrinka, osjećajući u srcu blizinu svih prisutnih vjernika, a nošena u srcu od Oca Nebeskog, primila je iskrene čestitke Oca biskupa te svih okupljenih vjernika.

 

Sestre će i dalje u postojanoj molitvi, istini i ljubavi zauvijek donositi Boga u svako srce. Bit će proljetno sunce koje grije i liječi svaku dušu i donosi mir. Svi smo pozvani biti graditelji mostova ljubavi i povjerenja, donositi radost i ljubav svijetu te doprinijeti ispunjenju Božjeg poslanja koje je svima darovano.

 

Uz molitve za zajednicu sestara benediktinki uvijek neka u srcima postoji želja za promjenom i ustrajnošću u dobrim djelima koja donose svijetu mir, a dušama ohrabrenje i novo svjetlo Kristove prisutnosti i blizine. Neka svaka molitva uđe u srce Gospodinovo, kako bi zauvijek sve ljude mogla liječiti Njegova milost i blizina.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime