Home Vijesti Učenici rapske srednje škole uspješni na regionalnom natjecanju WorldSkills 2022

Učenici rapske srednje škole uspješni na regionalnom natjecanju WorldSkills 2022

0
Učenici rapske srednje škole uspješni na regionalnom natjecanju WorldSkills 2022

Foto: Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa

 

Rapski maturanti imali su priliku sudjelovati na ovom natjecanju s još 10 poznatih hrvatskih škola.

Rab danas oglas

 

Mery Šimičić sudjelovala je pod mentorstvom učitelja struke Marina Borića u kategoriji ugostiteljskog posluživanja. Zadatak je bio pripremiti i poslužiti flambirane palačinke Suzette. Pripremni radovi (30 min) uključivali su postavljanje stola za goste, pripremu inventara i sastojaka za flambiranje. Flambiranje palačinki za 2 gosta bilo je ograničeno na 20 minuta, a posluživanje pića i odgovarajućeg likera uz komunikaciju s gostima trebalo je izvršiti u 10 minuta.

 

Patrik Debelić, čiji je mentor bio učitelj struke Dino Renić, okušao se u disciplini kuharstva u kojoj su učenici u 4 sata trebali napraviti meni od tri slijeda: toplo predjelo (orzot od povrća), glavno jelo (pačja prsa s tamnim izvedivim umakom, hrustavcima od riže i crvenim kupusom) te desert (tart od jabuke). Za svako od ovih jela učenici su dobili zadane namirnice. Od svakog slijeda Patrik je trebao izraditi po 4 jela (3 za žiri i 1 za izložbeni stol).

 

Komisija od tri člana je za kategoriju ugostiteljskog posluživanja učenici Mery Šimičić dodijelila je 5. mjesto, dok je Patriku Debeliću četveročlani žiri dodijelio 4. mjesto.

 

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na izvrsnoj izvedbi i odličnim mjestima!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime