Home Vijesti Interventni tim GDCK Rab na edukaciji za osposobljavanje pri postupanju u kriznim situacijama

Interventni tim GDCK Rab na edukaciji za osposobljavanje pri postupanju u kriznim situacijama

0
Interventni tim GDCK Rab na edukaciji za osposobljavanje pri postupanju u kriznim situacijama

Foto: Izvor/foto: GDCK Rab

 

Kako doznajem od ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Rab, Ive Kordića, edukacija je bazirana za osposobljavanje pri postupanju u kriznim situacijama kao što su potresi, poplave, rat i slično.

Rab danas oglas

 

Članovi interventnog tima prethodno su kroz godinu dana prolazili razne edukacije, od pružanja prve pomoći, zakonskih regulativa humanitarnog prava, službe traženje, do logistike i pružanja početne psihosocijalne podrške, a sve kako bi mogli pristupiti ovoj edukaciji.

– “Svi članovi tima bili su aktivni i za vrijeme potresa u Sisaško-moslavačkoj županiji, kao i kod humanitarnih akcija koje smo održali u mirnim vremenima. Planiranje oko sastavljanja interventnog tima počelo je još u 2018. godini, te nam je izuzetno zadovoljstvo da je nakon pune četiri godine to napokon i uspjelo. To, naravno, govori i o samoj složenosti čitavog procesa”, kazao je Kordić.

 

Kao što su predsjednik GDCK Rab Zvonimir Španjol-Pandelo, dr. med. spec. interne medicine i ravnatelj GDCK Rab Ivo Kordić, mag. oec. već u više navrata govorili, edukacijama treba dati veliku važnost, GDCK Rab ima dobre vlastite kapacitete, te u koordinaciji s vanjskim suradnicima može puno postići, drže u GDCK Rab.

 

Spremni u slučaju kriznih situacija

Kroz godinu dana održi se više edukacija, te se zahvaljujući njima osposobi oko 100-tinjak osoba u raznim područjima.

“Ovim putem želimo zahvaliti i Gradu Rabu i Općini Lopar koji nas podržavaju u našem radu, bez čije podrške sve ovo ne bi bilo moguće. Nadamo se da će kriznih situacija biti što manje, no ukoliko dođe do takvih biti ćemo spremni”, poručio je Ivo Kordić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime