Home Vijesti TZ grada Raba raspisuje Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

TZ grada Raba raspisuje Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

0
TZ grada Raba raspisuje Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

Foto: RabDanas

 

NATJEČAJ

 ZA DAVANJE U ZAKUP

POSLOVNOG PROSTORA

 

Rab danas oglas

Predmet zakupa je sljedeći poslovni prostor:

  • Adresa: PC Mali Palit, Palit 69, objekt E, prizemlje
  • Površina: 30,11 m2 zatvorenog prostora i terasa 10,40 m2
  • Opis: Poslovno – stambena zgrada
  • Djelatnost: Izložbeno – prodajna
  • Početna mjesečna zakupnina: 1.500,00 kn uvećana za iznos PDV-a
  • Trajanje zakupa: 3 godine

(direktna poveznica na NATJEČAJ ovjavljen na službenim mrežnim stranicama TZG Raba )

 

Ugovor o zakupu zaključuje se na određeno vrijeme od tri godine, uz mogućnost da zakupodavac i zakupnik, bez provođenja javnog natječaja produže zakup.

Ugovor o zakupu sklapa se kao ovršna isprava sukladno pozitivnim propisima, na trošak zakupnika.

Navedeni poslovni prostor daje se u zakup putem javnog natječaja u viđenom stanju, isključivo za obavljanje istaknute djelatnosti.

Zakupnik nema pravo poslovni prostor ili dio poslovnoga prostora dati u podzakup.

Zakupnik poslovni prostor uzima u viđenom stanju, te ga je dužan urediti i privesti ugovorenoj djelatnosti o vlastitom trošku.

Razgledavanje (očevid) poslovnog prostora moguć je prema prethodnom dogovoru s direktoricom TZG Raba, u pravilu svakim radnim danom od 09 do 10 sati.

Troškove tekućeg održavanja zakupljenog poslovnog prostora snosi zakupnik. Pod tekućim održavanjem smatra se čišćenje poslovnog prostora, soboslikarski radovi, sitniji popravci na instalacijama i slično.

Zakupninom nisu obuhvaćeni troškovi komunalne naknade, plaćanja električne energije, vode, odvoza smeća i slično, već te troškove zasebno plaća zakupnik.

Zabranjeno je vršiti vanjske ili unutarnje zahvate i rekonstrukcije kao i prenamjene ili promjene djelatnosti, bez izričite suglasnosti zakupodavca.

Zakupnik je dužan u jednom dijelu prostora osigurati izlaganje promotivnog materijala Turističke zajednice grada Raba kroz promotivne brošure i/ili promotivna videa.

Na javnom natječaju ne može sudjelovati fizička ili pravna osoba, odnosno njihovi osnivači i/ili ovlaštene osobe za zastupanje za koje je na dan zaključenja natječaja evidentirana dospjela nepodmirena obveza prema Turističkoj zajednici grada Raba, zaključno s mjesecom koji prethodi mjesecu podnošenja prijave na javni natječaj, kao i natjecatelj koji je u sudskom postupku s Turističkom zajednicom grada Raba.

Ako natjecatelj nije u mogućnosti osobno prisustvovati natječaju, punomoćnik natjecatelja dužan je najkasnije do dana održavanja natječaja Turističkoj zajednici grada Raba dostaviti punomoć za zastupanje (za fizičke osobe punomoć ovjerenu od javnog bilježnika, a za pravne osobe punomoć potpisanu od zakonskog zastupnika i pečaćenu pečatom pravne osobe).

Zakupodavac zadržava pravo izmjene zakupnine tijekom trajanja zakupnog odnosa.

Poslovni prostor daje se u zakup putem javnog natječaja.

Javni natječaj za davanje u zakup provodi Turistička zajednica grada Raba.

O postupku javnog natječaja vodi se zapisnik kojeg potpisuje direktorica Turističke zajednice grada Raba, zapisničar, te prisutni na sjednici na kojoj se odlučuje o davanju u zakup poslovnog prostora.

Javni natječaj se provodi prikupljanjem pisanih ponuda u zatvorenim kovertama.

Pisane ponude dostavljaju se u roku od 8 (osam) dana od dana objave javnog natječaja, putem pošte u zatvorenoj omotnici na adresu Turistička zajednica grada Raba, Trg Municipium Arba 8, 51 280 Rab, s naznakom „NE OTVARATI – PRIJAVA ZA NATJEČAJ ZA DAVANJE U ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA“.

 

Pisana ponuda za sudjelovanje na natječaju mora sadržavati:

1. Ime i prezime natjecatelja i njegovo prebivalište za fizičku osobu, odnosno tvrtku i sjedište za pravnu osobu,

  • Djelatnost koja će se obavljati u poslovnom prostoru,

2. Presliku osobne iskaznice ako je natjecatelj fizička osoba

3. Izvornik ili ovjerenu presliku obrtnice ili izvadak iz nadležnog obrtnog registra koji ne smije biti stariji od 30 dana od dana prijave na javni natječaj iz kojih mora biti vidljivo da je natjecatelj registriran za djelatnost koja će se obavljati u poslovnom prostoru koji se daje u zakup, ako je natjecatelj fizička osoba-obrtnik,

4. Izvornik ili ovjerenu presliku rješenja o upisu u nadležni strukovni registar ili drugu odgovarajuću potvrdu koje ne smiju biti starije od 30 dana od dana prijave na javni natječaj, iz kojih mora biti vidljivo da natjecatelj udovoljava uvjetima za djelatnost koja će se obavljati u poslovnom prostoru, ako je natjecatelj fizička osoba koja nije obrtnik,

5. Izvornik ili ovjerenu presliku rješenja Trgovačkog suda o upisu u sudski registar ili izvadak iz sudskog registra koji ne smiju biti stariji od 30 dana od dana prijave na natječaj, iz kojih mora biti vidljivo da je natjecatelj – pravna osoba registrirana za djelatnost koja će se obavljati poslovnom prostru, te ime i prezime osobe zakonskog zastupnika pravne osobe,

6. Ovjerenu presliku Rješenja o upisu u registar udruga, vjerskih zajednica vjerskih organizacija ili političkih stranaka ili izvadak iz odgovarajućeg registra nadležnog tijela, koji ne smiju biti stariji od 30 dana do dana prijave na javni natječaj, iz kojih mora biti vidljivo da je natjecatelj – pravna osoba registrirana za djelatnost koja će se obavljati u poslovnom prostoru te ime i prezime osobe zakonskog zastupnika pravne osobe,

7. Dokaz o podmirenim svim obvezama prema Turističkoj zajednici grada Raba.

8. BON-2 za prethodna 180 dana od svih Banaka s kojima Ponuditelj posluje, ali ne stariji od 30 dana od dana Natječaja.

 

Po proteku roka od 8 dana od objave javnog natječaja, direktorica Turističke zajednice uz prisustvo Zapisničara utvrđuje koje su ponude zakašnjele, te nisu predmet natječaja.

Nakon prethodnog postupka, pristupa otvaranju pravodobno pristiglih ponuda redoslijedom primitka ponuda. Ako je više ponuda primljeno istovremeno, redoslijed između njih utvrđuje se abecednim redom prvog slova prezimena fizičke osobe odnosno tvrtke pravne osobe.

Nakon provedbe postupka javnog otvaranja ponuda, Turistička zajednica grada Raba u roku od 8 dana od javnog otvaranja ponuda, obavlja pregled prispjelih ponuda, utvrđuje koji natjecatelji ispunjavaju uvjete iz natječaja te sastavlja zapisnik o pregledu ponuda.

Najpovoljnijom ponudom smatra se ponuda s najvišom ponuđenom zakupninom.

U slučaju da su dva i više natjecatelja ponudila jednak najviši iznos mjesečne zakupnine, najpovoljnija ponuda odredit će se izvlačenjem, u prisutnosti natjecatelja koji su ponudili jednak iznos mjesečne zakupnine.

Obavijest o izboru najpovoljnije ponude dostavlja se svim natjecateljima u roku od osam dana od dana donošenja odluke.

U obavijesti o izboru najpovoljnije ponude koja se dostavlja svim natjecateljima, navodi se i iznos zakupnine kojeg je najpovoljniji ponuđač ponudio.

Na temelju odluke o izboru najpovoljnije ponude, Turističko zajednica donosi odluku o tome s kojim natjecateljem će se zaključiti ugovor o zakupu.

Odabrani Ponuditelj će kod potpisivanja Ugovora o zakupu, kao jamstvo za uredno izvršavanje obveza iz Ugovora, Najmodavcu predati bjanko zadužnicu potvrđenu (solemniziranu) kod javnog bilježnika u vrijednosti 3 (tri) ugovorene mjesečne zakupnine.

Najpovoljniji ponuditelj dužan je najkasnije u roku od 15 dana od dana zaključenja natječaja sklopiti ugovor o zakupu, a do roka kojeg odredi Turistička zajednica grada Raba preuzeti poslovni prostor ne kasnije od 15 dana od dana sklapanja ugovora o zakupu.

Najpovoljniji ponuditelj snosi troškove objave javnog natječaja, koji će se uračunati u prvi iznos mjesečne zakupnine.

Turistička zajednica grada Raba zadržava pravo da tijekom natječajnog postupka i nakon provedenog natječajnog postupka ne izabere najpovoljnijeg ponuđača i poništi natječaj bez obrazloženja.

 

Turistička zajednica grada Raba

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime