Home Vijesti Udruga KOCKA u parku Boškopini uz brojne aktivnosti na otvorenom proslavila svoj 14. rođendan

Udruga KOCKA u parku Boškopini uz brojne aktivnosti na otvorenom proslavila svoj 14. rođendan

0
Udruga KOCKA u parku Boškopini uz brojne aktivnosti na otvorenom proslavila svoj 14. rođendan

Foto: Foto: facebook profil Udruge KOCKA

 

Za djecu i mlade, te sve posjetitelje, Kocka je pripremila zabavan i kreativan program: ples, likovne radionice, sportske igre, ples na svili, radionicu slacklinea, te ugostila Capoeira skupinu Jacobina Arte iz Rijeke. Ponuđeni rođendanski sadržaji samo su dio radioničkih aktivnosti koje Udruga za djecu i mlade Kocka svakodnevno provodi.

Rab danas oglas


Zahvaljujući „kockastom“ rođendanu rapski park Boškopini bio je ukrašen šarenim balonima, čarobnom kućicom i kreativnim dječjim radovima, a uključivanjem posjetitelja u osmišljeni rođendanski program i radionice, po okončanju pandemijskih restrikcija, ponovno se među ljude vratilo spontano druženje uz veselu razmjenu iskustava, što nam je svima nedostajalo u proteklom razdoblju.

 

U Kocki se trenutno odvija 13 radionica razvrstanih u 16 radioničkih grupa, u suradnji s Caffe barom Municipium organiziran je i Pub kviz, a projekt Kockinog BookCrossinga – slobodnih knjižnica, kontinuirano se nastavlja iz godine u godinu. Udruga je stručno i brojčano izuzetno respektabilna, a provedbu aktivnosti volonterski osigurava 20 voditelja i voditeljica. Ipak prije svega, Kockina se vrijednost ogleda u velikim srcima njezinih volontera, nesebičnom angažmanu te osmijehu svakoga polaznika. Kako navode iz Kocke: „Aktualni tjedni raspored uključuje ukupno četrdesetak školskih sati radioničkog rada, što nas ispunjava dubokom zahvalnošću prema volonterima, ali i ponosom jer je pozitivna promjena naša stvarnost. Djeca i mladi, polaznici radionica, naša su najveća podrška i kompas za djelovanje u budućnosti.“

 

Obilježavanje rođendana nastavilo se i sljedećeg dana u Kockinom prostoru gdje je Capoeira skupina Jacobina Arte Rijeka održala afro-brazilske radionice s Contramestre Abada i profesorom Peixinhom.


Tijekom svih ovih godina nije samo Grad Rab prepoznao značaj djelovanja ove Udruge na otoku dodijelivši Nagradu Grada Raba kako samoj Udruzi tako i njezinoj predsjednici Kristini Ribarić, već je Kockin vrijedan rad uočila i Primorsko-goranska županija koja je Nagrade za volontere godine dodijelila: Katarini Ribarić (2009.), Romani Crnić (2011.), Vitomiru Maričiću (2013.), Kristini Ribarić (2015.) i Ani Žigo (2017.), kao i Nagradu za najboljeg organizatora volontiranja u PGŽ-u 2013. godine, kada je KOCKA bila nominirana i među prva tri kandidata za državnu nagradu.

 

Još jednom odašiljemo redakcijske rođendanske čestitke KOCKI uz želju da nam još dugo bude aktivna i, unatoč sve većem broju godina, u duhu mlada!

 

Najnoviji tjedni raspored radionca u KOCKI

 

S obzirom da je, u odnosu na ranije objavljen raspored radioničkih termina, došlo do nekih promjena, donosimo vam i osvježenu verziju aktualnog tjednog rasporeda:

PONEDJELJAK:

18:00h – 19:00h Radionice njemačkog jezika za djecu predškolske dobi, pod vodstvom Romane Crnić, prof.

19:00h – 20:00 – Likovna radionica “Male ruke” za predškolce 4-7 godina, pod vodstvom Izabel Piaža-Mikelić, bacc. art. paed.

10:00h – 12:00h – Radionica Plesa na svili za srednjoškolce i starije, pod vodstvom Tare Grubišić, Sare Kurelić, Amande Staničić i Laure Pende

19:30h – 20:30h – Plesna radionica za učenike 1.-4. razreda, pod vodstvom Antonele Pirić i Amande Staničić

20:30h – 22:00h – Radionica Systeme, za punoljetne, pod vodstvom Sandra Benića

 

UTORAK:

19:30h – 20:30h – Kreativne radionice (za 1.-4.razred) pod vodstvom Nives Gvačić, prof. i Veronike Mravić

17:30h – 19:30h – Radionica stolnog tenisa, za stolnotenisače iznad 10 god.,pod vodstvom Lovre Ševerdije, mag. iur.

20:00h – 21:30h – Team building yoga za voditelje radionica u Kocki, pod vodstvom Kristine Ribarić, mag. paed. soc.

 

SRIJEDA:

17:30h – 18:30h – Radionice njemačkog jezika za djecu predškolske dobi, pod vodstvom Romane Crnić, prof.

18:30h – 19:45h – Radionice njemačkog jezika za djecu 1.-3.razreda, pod vodstvom Romane Crnić, prof.

20:00h – 21:15h – Team building radionica njemačkog jezika za voditelje radionica u Kocki, pod vodstvom Romane Crnić, prof.

19:00h – 21:00h  – Radionica Systeme, za punoljetne, pod vodstvom Sandra Benića

21:00h – 22:00h – Radionica Slackline-a, za 11+ godina, pod vodstvom Ivana Puljar-Matića

 

ČETVRTAK:

10:00h – 12:00h – Radionica Plesa na svili za srednjoškolce i starije, pod vodstvom Tare Grubišić, Sare Kurelić, Amande Stančić i Laure Pende

18:30h – 20:15h – Radionica ručnih radova za osnovnoškolce pod vodstvom Anamari Pijaža-Mikelić

17:00h – 18:00h – Tip Tap Top,pod vodstvom Andree Dedic i Nina Bencana (4-godišnjaci)

18:15h – 19:15h – Tip Tap Top,pod vodstvom Andree Dedić i Nina Bencana (5 i 6-godišnjaci)

20:00 h- 21:30h – Team building yoga za voditelje u Kocki, pod vodstvom Kristine Ribarić, mag. paed. soc.

 

PETAK

18:00h – 20:00h – Radionica stolnog tenisa, za istolnotenisače znad 10 god,pod vodstvom Lovre Ševerdije, mag. iur.

 

SUBOTA

18:00h – 19:00h – U zdravom tijelu zdrav duh (za djecu s posebnim potrebama), pod vodstvom Suzane Brozović, mag. prim. educ., Ane Fabijanić i Vanesse Javoran

19:00h – 21:00h – Radionica Plesa na svili za srednjoškolce i starije, pod vodstvom Tare Grubišić, Sare Kurelić, Amande Staničić i Laure Pende

 

Radionica slobodnog penjanja pod vodstvom Ivana Mlačića, dr. med., dr. dent. med., terminima se prilagođava voditelju te su prijavljeni polaznici informirani oko termina za svaki pojedini mjesec. Radionica je otvorena za sve zainteresirane s navršenih 14 i više godina. Osim navedenog, Kockina volonterka Sara Krišković, mag. oec. nastavlja s PUB KVIZOVIMA subotom, o čemu ćete na vrijeme biti informirani na facebook profilu Udruge Kocka.  Također, spremne su za korištenje, a o njima redovito brine Nikola Kordić.

 

Vrijedi na kraju podsjetiti da su svi voditelji radionica isključivo volonteri, te da su vrata Kocke otvorena i za sve one koji možda razmišljaju kako bi djeci i mladima ili odraslima na otoku Rabu htjeli osigurati bavljenje nečim novim. Također, sve su radionice u Kocki od njezinog osnutka besplatne. Plaća se samo godišnja članarina u iznosu od 200kn za koju djeca i mladi imaju mogućnost uključivanja u sve projekte Kocke.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime