Home Vijesti 4Islands MTB Race | Brdski biciklisti na Rabu startali iz trajekta u Loparu, a utrku završili u središtu grada Raba

4Islands MTB Race | Brdski biciklisti na Rabu startali iz trajekta u Loparu, a utrku završili u središtu grada Raba

0
4Islands MTB Race | Brdski biciklisti na Rabu startali iz trajekta u Loparu, a utrku završili u središtu grada Raba

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Samir Cerić Kovačević

Foto: Hrvoje Hodak, TZO Lopar, Ivan Sardi, Dunja Dopsaj, Marija Piroshki, Vedran Metelko, Samir Cerić Kovačević

 

Najavljivane obilnije kiše za vrijeme trajanja utrke ipak nije bilo, a lagana južina i oblaci vjerojatno su biciklistima odgovarali više od žege ili pljuska.

Rab danas oglas

 

Posebnost rapske etape je i ta što su biciklisti startali s trajekta u loparskoj luci u 10:45h, ispraćeni zvucima brodske sirene, te su, prošavši najprije atraktivnim stazama uz loparske pješčane plaže, Fruge, Kampora, Kalifronta i Suhe punte, da bi kroz park Komrčar ušli na Gornju ulicu u gradu Rabu. S dionice uzduž brda Kamenjak pružao se očaravajući pogled na Velebitski kanal i sam Velebit, slijedili su pastoralni prizori krševitih pašnjaka sa stadima ovaca, Fruška lokva, Vrsi, a zatim gusta mediteranska šuma Kalifront u kojoj dominira hrast crnika – s ljepotama kakvih se natjecatelji mogu nauživati samo na Rabu.

 

 Foto: Hrvoje Hodak

 

Završni kilometar biciklisti su odvozili ulicama povijesne jezgre grada da bi onda, spustivši se do rive, stigli do cilja na Trgu sv. Kristofora (Varošu) gdje ih je čekala okrijepa, timska logistika i pravi mali biciklistički kamp sa svim pripadajućim sadržajima, kao što su Bike depo, Bike servis, bike wash, Press zona, suci, doping kontrola i naravno pobjednički podij.

 

 

Nije bilo promjena ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji, pa su i danas prvi u cilj stigli Singer Racing Team s vremenom 2:48:17 i Allebike Canyon Northwave s vremenom 3:20:27

Što se rezultata tiče, u muškoj konkurenciji prvi je na cilj s vremenom 2:48:17, došao tim Singer Racing Team, Martin Frey i Simon Stiebjahn, koji su slavili i u prologu utrke, ali i u prvoj etapi.

– “Ne možemo biti sretniji što smo osigurali hat-trick”, rekao je Frey o prologu i dvije uzastopne pobjede. “Danas smo sve imali pod kontrolom i išli smo na pobjedu kako bismo upotpunili sjajan dan.” Stiebjahn je dodao: “Kada smo čuli trubu s trajekta, bio je to poseban osjećaj, a situacija je postala još bolja kada smo jurili s trajekta na otok. To mi je bilo prvo takvo iskustvo i učinilo je dan zaista posebnim za mene.”

 

U ženskoj kategoriji podjednako su dominantne bile Lejla Tanović i Stefanie Dohrn iz tima Allebike Canyon Northwavea koje su osvojile etapu s vremenom 3:20:27. Sada vode u ženskoj kategoriji za 15 minuta i 18 sekundi u odnosu na drugoplasirane MTB Pro Merchandising Racing i OlympiaRDR Italia.

– „Danas je bilo jako dobro i otok Rab je bio potpuno drugačiji od Krka”, objasnila je Lejla Tanović. “Iskoristile smo svoje snage, dionica nam je odlično pristajala i pokazalo se da smo izvrstan par.”

 

  Foto: Hrvoje Hodak

 

U kategoriji Mix pobjednici su Hans Becking i Naima Madlen Diesner, tim Buff megamo 2 s vremenom 3:25:52. U Kategoriji Master najbolji je tim TancaCoachingCRES, Mitja Tancik (SLO) i Marko Fržop (CRO) s vremenom 3:04:33, dok su u Grand Matsers najbrži bili Peter Vesel i Loris Tomat, tim Keindl sport s vremenom 3:14:17.

 

Sutrašnja, treća etapa nastavlja se na otoku Cres, a natjecatelji će proći Merag, Cres, Valun, Lubenice, Martinšćica, Ustrine, Murtovnik i završavaju u Osoru.

 

 

Vrijedi svakako ponoviti i to da su veliki organizacijski doprinos u pripremi rapskog dijela utrke dali članovi lokalnog Biciklističkog kluba Mag – Rab, koji su provjerili i očistili čitavu rapsku dionicu prije dolaska timova na Rab, a zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvarena je sinergija sporta i vansezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u velikom usponu, što su prepoznali i natjecatelji koji se na utrku vraćaju već nekoliko godina.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime