Home Aktualno Učenici OŠ Ivana Rabljanina posjetili pretovarnu stanicu i reciklažno dvorište Sorinj

Učenici OŠ Ivana Rabljanina posjetili pretovarnu stanicu i reciklažno dvorište Sorinj

0
Učenici OŠ Ivana Rabljanina posjetili pretovarnu stanicu i reciklažno dvorište Sorinj

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Rab danas oglas

Ovom se prigodom djeci nastojalo na što slikovitiji i edukativniji način prezentirati rad pretovarne stanice, upoznati ih s procesom obrade svake pojedine vrste otpada, od uklanjanja nečistoća do prešanja i baliranja, te naposlijetku otpreme otpada s otoka.

 

Djelatnici Dundova demonstrirali su im načine zbrinjavanja papira, plastike, stakla, miješanog otpada, odnosno raznih posebnih vrsta otpada u reciklažnom dvorištu, pri čemu su učenici pokazali zavidno, već usvojeno znanje, što je samo potvrda važnosti ovakvih i sličnih edukacija.

 

Ono što su zajednički zaključili na temelju naučenog i viđenog svakako je činjenica da je najvažniji doprinos svakoga od nas za očuvanje prirode i okoliša, a samim time i planete Zemlja, pravilno odvajanje otpada kod kuće, gdje je isti i nastao, budući da na taj način znatno olakšavamo daljnju obradu otpada prema ekološkim načelima.

 

Kroz navedene aktivnosti Dundovo d.o.o. za komunalne djelatnosti uspješno nastavlja svoju misiju educiranja i podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša kod naših najmlađih sugrađana i na taj ih način poticati na pravilno odvajanje i zbrinjavanje otpada kao jednog od osnovnih koraka u očuvanju okoline u kojoj živimo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime