Home Aktualno Rapski prvašići upoznali osnovna pravila u prometu kroz preventivni program “Prvi koraci u prometu”

Rapski prvašići upoznali osnovna pravila u prometu kroz preventivni program “Prvi koraci u prometu”

0
Rapski prvašići upoznali osnovna pravila u prometu kroz preventivni program “Prvi koraci u prometu”

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Tijekom ovog tjedna, prvašići iz Matične osnovne škole i svih Područnih škola na otoku Rabu dva su nastavna sata proveli u društvu osnivača i organizatora ove akcije prof. Josipa Šarlije iz Doma mladih Rijeka i policajaca iz PU Rab. U edukaciji prvašići su se kroz igru i interakciju upoznali s osnovnim prometnim pravilima, a prof. Šarliju zamolili smo da nam pojasni kako izgleda ovo edukativno druženje s prvašićima:

Rab danas oglas

– “Mi dolaskom u školu, u suradnji s prometnim policajcem, održimo dva školska sata. Na praktični dio predavanja donosimo prijenosne semafore, najčešće na školskom dvorištu improviziramo pješački prijelaz, objasnimo djeci površine za kretanje pješaka, ulogu policajca i prometna pravila za djecu s ciljem da ih naučimo kako da sigurno dođu od kuće do škole i od škole do kuće. Naše predavanje prilagođeno učenicima prvih razreda dodatno potkrijepimo bojančicama i službenim video uradcima iz Hrvatskog autokluba“, kazao nam je prof. Šarlija.

 

U to da djeca s radošću prihvaćaju ove za njih prevažne informacije i da ih prof. Šarlija itekako dobro zna motivirati na razgovor i postavljanje pitanja, uvjerili smo se i sami pa ne sumnjamo da je i cilj ovog edukativnog programa u potpunosti ostvaren.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime