Home Vijesti Plaketa za gospođu Susanne Hartl | Sjećanja na prvi dolazak na Rab prije 46 godina

Plaketa za gospođu Susanne Hartl | Sjećanja na prvi dolazak na Rab prije 46 godina

0
Plaketa za gospođu Susanne Hartl | Sjećanja na prvi dolazak na Rab prije 46 godina

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Te sada već daleke 1976. godine, na Rab je spletom okolnosti prvi stigao Susannin tadašnji, sada već duži niz godina pokojni, suprug. Naime, s obzirom da na dogovoreni dan putovanja prema jadranskoj obali nije uspjela dobiti godišnji odmor, Susanne je na Rab stigla nekoliko dana nakon supruga.

Rab danas oglas

 

Ispričala nam je gospođe Hartl kako je tada sama krenula na put puna straha, upravljajući jednim poprilično starim modelom Fiata, no ipak je sretno došla do tadašnje rapske trajektne luke u Jablancu gdje je te noći morala i prespavati. Sjeća se gospođa Hartl da ju je suprug stigavši na Rab telefonski nazvao i kazao da će ga vrlo lako pronaći jer je odsjeo kod jednog, bar je on tako mislio, poznatog rapskog ribara. Ispostavilo se, međutim, da je odsjeo u Banjolu na Rabu kod čovjeka koji se, poput mnogih na Rabu, prezivao Ribarić.


Rab u srcu i na registarskoj tablici

Oboje, i gospođa Susanne i njezin tadašnji suprug, na prvi su se pogled zaljubili u Rab. Posebno su zavoljeli poluotok Frkanj i njegovu nudističku plažu, ljepotu, mir i tišinu koje su se tamo mogli nauživati u izobilju. Koliko joj u životu znači taj prvi dolazak na Rab gospođa Hartl je iskazala i time što i na registarskim tablicama poreg slova „G“ za Graz, ima ispisan broj „76“ koji predstavlja godinu njezinog prvog dolaska na Rab, i naravno, velikim slovima otisnuto ime najdražeg otoka – „RAB“.

 

Na registarskim tablicama automobila gospođe Hartl: G (Graz) – 76 (godina prvog dolaska na Rab) i RAB

 

Gospođa Suzanne Hartl na primanje u Ured TZ grada Raba stigla je u pratnji svojeg drugog supruga i gospođe Mirjane Pahljina kod čije obitelji odsjedaju posljednjih 40-ak godina.

 

Dobro raspoložena i nasmijana gospođa Hartl, dometnula je u šali kako je drugom suprugu svoj pristanak na udaju uvjetovala njegovim obećanjem da će s njom nastaviti dolaziti svake godine na Rab. Naravno, nije ju iznevjerio, dapače, na Rab dolaze ponekad i tri puta godišnje.

 

Povelju zahvale, prigodne poklone i buket cvijeća vjernoj gošći Raba uručio je Luka Perčinić, voditelj marketinga Turističke zajednice grada Raba.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime